Aktivera en schäfer

Schäfer är en hund som väldigt gärna arbetar och vill vara till lags. Det är en ras som passar väldigt bra att träna lydnad med. Hunden får då använda både kropp och knopp vilket de är skapade för. I lydnad ingår många olika moment som är väldigt varierade. Ett moment innebär att hunden ska kunna lyfta upp en kloss med munnen och hålla den på kommando. Stanna på stället och sitta kvar trots att hundföraren går iväg. När kommandot ges ska hunden sedan springa till föraren och sätta sig på vänster sida. Vill man lära sig mer finns det alltid en bra bok att läsa, både när det gäller hundar och olika lydnadsmoment. En sak som är viktigt är att hitta den stimulering som passar både dig och din schäferhund bäst. Ni ska ha kul tillsammans så att ni kan fortsätta utvecklas.

En schäfer med hantel i munnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.