Föra träningsdagbok för hunden

Vi har börjat föra träningsdagbok för hundarna. Eftersom vi inte hittade några färdiga, så blev det att utforma egna träningsdagböcker för varje hund. Några av de saker som vi såg som viktiga aspekter är datum och tid, hundens allmäntillstånd, vad vi tränar, hur det går samt framsteg och bakslag i träningen. Efter att alla var färdiga så insåg vi att en viktig kolumn, som inte längre fick plats, missades – väder. Vädret kan påverka jättemycket – för varmt, för kallt, hög eller låg luftfuktighet, regn, snö… En träningskompis skickade en länk till oss med en väderkalender. Det var dessutom bondepraktikans väderkalender, och vi som älskar bondepraktikan. Den får dekorera väggen, och när träningsdagböckerna ska analyseras så ligger den alldeles intill för att kunna ta hänsyn till väderpåverkan. Det här har optimerat hundträningen otroligt mycket, så det är någonting som vi kommer att fortsätta med så länge vi tränar hund.

Schäfer som ligger i gräset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.