Resa med hund till utlandet

Kraven för att resa med hund är olika beroende på vart du ska resa, så tänk på att kontrollera vad som gäller specifikt för landet. De vanligaste kraven är att hunden är mer än 8 veckor, är ID-märkt i nacken med ett microchip, giltig rabiesvaccination, ett speciellt hundpass samt att hunden ska anmälas till tullen. Kolla även till din hundförsäkring så att den gäller vid resor utomlands. Nu till den stora pengafrågan, vad kostar det att flyga med en hund? Detta beror såklart på flygbolaget, destinationen samt om den får flyga i kabinen eller nere i lastrummet. Hundar som får resa i kabinen kan kosta allt mellan 200-1000 kronor, medan det är allt mellan 300-3000 i lastrummet. Låt även hunden få använda sin bur ett flertal gånger innan resan så att den känner sig bekväm, samt att du införskaffar något lugnande till hunden om det skulle behöva. Ett par som skaffade valp från oss köpte bostad i Spanien via Husman Hagberg och deras hund var allergisk mot lugnande och blev väldigt sjuk. Så även tabletterna rekommenderas att testas någon vecka innan för att kontrollera att hunden tål dem.

Flygplan som flyger över träd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *