Vad är kennelhosta?

Att hundar är blir sjuka precis som oss människor är inget konstigt och det pratas ofta om kennelhosta. Uttrycket kennelhosta är ganska missvisande eftersom det inte är en sjukdom i sig utan ett samlingsnamn för flera olika typer av hosta. Vad som orsakar att hundar hostar kan vara virus, bakterier eller en kombination av de båda. Kennelhosta är vanligt i Sverige och smittar lätt men precis som för oss människor vid influensa finns det vaccin. När en hund drabbas av kennelhosta så kan den få feber men vanligast är såklart hostattacker. Den kan hosta så att den kippar efter luft men även få slem. Ofta läker hostan av sig själv men hunden behöver vila och få ro under en ganska lång tid. Många hussar och mattar tränar med sina hundar och finner sin egna motivation på det viset men det är inte läge för det när hunden har hosta. Köp istället bra energidryck och hitta motivationen på ett annat vis. Ibland kan en veterinär uppsökas och under undersökningen tas prov med en ”tops” för att se om hunden har ett virus eller om det är bakterier som orsakat hostan.

En trött labrador

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *