Início » Nyheter » Hjärngympa: Om du är ett geni, vad är nästa siffra?

Hjärngympa: Om du är ett geni, vad är nästa siffra?

Om du gillar matematiska pussel har du kommit till rätt ställe.

Dagens utmaning är en gåta som kräver djup eftertanke. Titta noga på varje siffra i bilden.

Försök sedan hitta en återkommande länk mellan dem för att kunna gissa det saknade talet. Det här är en svår utmaning, och bara de med hög IQ kan lösa den.

Så, är du ett av dessa genier? För att bevisa det, försök att hitta numret du letar efter på så kort tid som möjligt.

Hur går det till?

Du har en bild framför dig som innehåller en serie siffror. Målet är att hitta logiken i denna sifferserie och gissa nästa siffra.

© Canva

Du har all tid framför dig för att hitta rätt svar. Men vet att om du har en hög IQ kommer du att göra det på några sekunder.

Läs också  Logiktest: Mät din IQ för att se vilket glas som fylls först!

Kan du lösa den här utmaningen på 15 sekunder? Se nästa stycke för att ta reda på varför du behöver göra detta test.

Varför lösa det här pusslet?

Pussel av detta slag hjälper särskilt till med mental stimulans. De tvingar dig faktiskt att arbeta med din kognitiva förmåga och att tänka kritiskt. De tjänar också till att förbättra din skicklighet i att lösa vardagliga problem. De pressar dig att tänka kreativt.

Som ett resultat utvecklar du nya tekniker för att hitta en lösning på vissa bekymmer i ditt liv. Så, är du redo att använda en del av din hjärna för att försöka lösa denna gåta? Gå till nästa stycke för att kontrollera ditt svar.

Svar: Här är det exakta svaret som efterfrågas

Siffrorna som finns på bilden är konsekvent valda. För dess upplösning finns det ett flertal metoder, men du kan tänka på x-potential y. Här börjar x från 2 och i nästa fall tar det x + 1. Y på sin sida växlas mellan 3 och 2.

Läs också  Math Test: Bevisa din problemlösningsförmåga genom att lösa denna ekvation!

För att vara tydligare: 2³ = 8, 3² = 9, 4³ = 64, 5² = 25, …. och så vidare. Genom att följa denna regel kommer du säkert att finna att det önskade svaret är 7² = 49. Hittade du denna teknik?

© Canva

Om du kunde lösa denna gåta, så grattis! Du är ett geni. Faktum är att inte alla lyckas hitta det exakta svaret.

Det är uppenbart att du har en ganska speciell förmåga att reflektera så att du kan se saker annorlunda.

Å andra sidan, om du inte har kunnat nå dess upplösning, åker du nu med ett bagage. Du kan försöka igen med de andra IQ-testerna som listas på den här webbplatsen.

Om du gillade det här testet kan du dela det med dina nära och kära så att de också kan känna till deras intelligensnivåer.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!