Início » Nyheter » Hur blir man av med sossar vid foten av trädet?

Hur blir man av med sossar vid foten av trädet?

Eliminera enkelt suger vid basen av ett träd med dessa 3 enkla tips: (1) Använd specialverktyg, (2) Skär suget vid basen och (3) Använd en herbicidprodukt. Ta reda på hur du omsätter dem i praktiken!

Sugar vid foten av ett träd kan vara en riktig olägenhet. De klamrar sig fast vid jorden, tar plats och skadar trädets tillväxt och hälsa. Lyckligtvis finns det enkla och effektiva tips för att eliminera dessa sossar och maximera ditt träds chanser att överleva. I den här artikeln kommer vi att ge dig 3 enkla tips för att eliminera socker vid foten av ett träd.

Vad är sossar vid foten av ett träd?

Suckers är unga träd som växer naturligt från rötterna eller fröna från ett redan befintligt vuxet träd. Dessa sossar kan vara fördelaktiga eftersom ett nytt träd kan erhållas, men de kan också ha vissa nackdelar eftersom sugarna kan ta upp en stor mängd näring och ljus, vilket leder till en nedgång i tillväxt och produktion av växtens ursprung. Sugar är vanligare när förutsättningarna är gynnsamma för groning och tillväxt.

Hur blir man av med avslag?

Sugar är en naturlig del av ett träds tillväxt. Däremot kan de ackumuleras och bli krångliga. Lyckligtvis finns det flera metoder för att bli av med dem. Den första är att beskära sossarna vid basen. Denna metod är den enklaste, eftersom den inte innebär användning av specialverktyg. Suckers bör trimmas vid basen med sax eller beskärningssax, så att de kan tas bort utan att skada trädet. En annan metod är att skära sugrören med en motorsåg eller handsåg. Denna metod är snabbare och mer effektiv, men kräver användning av specialverktyg och kan orsaka skada om den inte görs på rätt sätt.

Läs också  Jordgubbsplanta: planteringsråd, beskärning och underhåll

Naturligtvis utnyttja avfall

För att på ett naturligt sätt exploatera suckerna är det möjligt att använda dem för att öka tillväxten av befintliga träd eller växter. Det är viktigt att noggrant välja var man ska plantera suget så att det får tillräckligt med utrymme och ljus att växa. Rejekt kan läggas i containrar eller direkt i marken. När sugarna väl har planterats är det nödvändigt att underhålla dem regelbundet genom att vattna dem och ta bort ogräset som finns runt dem. När suget når en lämplig storlek kan den beskäras för att skapa en tätare, mer formell buske. Beskärning bör göras regelbundet så att det övergripande utseendet på busken är rent och det är lätt att underhålla. Det är också möjligt att använda avfallet som bränsle eller som råvara för tillverkning av hantverksprodukter. Här är några av sätten du naturligt kan utnyttja avslag:

  • Plantsugare för att öka tillväxten av befintliga träd eller växter.
  • Beskär socker så att de blir tätare och mer formella.
  • Använd rejekten som bränsle eller som råvara för tillverkning av hantverksprodukter.
Läs också  IQ-test: Har du förmågan att lösa detta matematiska pussel på kortast tid?

Förhindra utsläpp i framtiden

Det går att minska risken för att det dyker upp sossar runt ett träd. Det är viktigt att förstå vad som kan ha fått dem att dyka upp så att du kan vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra att de upprepas. Klimatförhållanden, jordtyp och kvaliteten på den vård som ges till trädet är bland de faktorer som påverkar sannolikheten för att det dyker upp sossar. Det rekommenderas att välja rätt plats för att plantera ett träd. Detta måste anpassas till det valda trädet och de allmänna förhållandena på platsen. Likaså måste marken ändras för att öka dess förmåga att behålla vatten och näring. Korrekt gödsling främjar också optimal tillväxt och minskar risken för att det bildas socker. När trädet är planterat bör du regelbundet kontrollera om det har tillräckligt med utrymme att sprida sig. Funktionell tillväxt kan faktiskt minska risken för avstötning avsevärt. I vissa fall går det även att beskära trädet eller klippa döda grenar för att förhindra att sossar utvecklas. Genom att följa dessa 3 enkla tips kommer du att kunna eliminera sossar vid foten av ett träd utan större ansträngning. Det rekommenderas alltid att konsultera en fackman innan du utför trädgårdsarbete eller trädodling. God praxis och regelbundet underhåll kan skydda dina träd och ge dem en chans att blomstra.

Läs också  Visuell utmaning: Leta efter zebran som är gömd bland tigrarna!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!