Início » Nyheter » Hur förökar man suckulenter och suckulenter?

Hur förökar man suckulenter och suckulenter?

Upptäck 3 enkla och effektiva tips för att föröka suckulenter och suckulenter i din trädgård. Lär dig hur du förökar dina suckulenter genom sticklingar, delning, frön och skiktning.

Om du är en trädgårdsentusiast vet du hur attraktiva suckulenter och suckulenter är. De är lätta att underhålla och tillför en nyans av färg till ditt hem eller trädgård. Som tur är är det väldigt lätt att föröka dessa växter så att du har mer att njuta av. I den här guiden kommer vi att visa dig hur du förökar suckulenter och suckulenter för att få fler av dessa underbara växter .

Vad är en suckulent eller suckulent växt?

Feta eller suckulenta växter är växter anpassade till torra och torra miljöer. De kännetecknas i allmänhet av köttiga stjälkar och tjocka löv som lagrar vatten för att kompensera för torka. Suckulenter är mer värme- och torktoleranta än andra växter, men de behöver måttligt ljus och vattning för att trivas. De är väl lämpade för nybörjare trädgårdsmästare eftersom de inte behöver vattnas ofta och inte kräver mycket underhåll. Dessutom har de en mängd olika färger och former, så det finns något för alla.

Läs också  Upptäck ditt öde med himmelsk harmoni: Vilken blir din lyckodag under den mystiska veckan 20 till 26 november 2023?

Förbered grunden för multiplikation

För att föröka suckulenta eller suckulenta växter är det nödvändigt att förbereda marken i förväg. Du måste först välja en solig plats, eftersom dessa växter inte tål skugga. Jorden måste vara lätt och väldränerad, rötterna ska inte stödja jordar som är för våta eller för täta. För att underlätta dräneringen, lägg till lite sand och grus i jorden. När den är klar kommer den att vara välmöblerad . Du kan också lägga till kompost eller ett gödselmedel som är lämpligt för suckulenter för att ge det mer näring. Alla dessa element kommer att tillåta den suckulenta växten att vara mer kraftfull och därmed öka dess chanser att föröka sig. Du måste också se till att jorden alltid är våt utan att den är fuktig, eftersom det skulle få rötterna att ruttna.

Använd en stickling för förökning

Sticklingar är en utmärkt förökningsmetod för suckulenter eller suckulenter. Det är en enkel och pålitlig metod som låter dig ta delar av moderplantan och plantera om dem för att få nya. För detta behöver du:

  • En vass skärare
  • En behållare med vatten
  • Fin sand
  • Krukjord eller matjord
Läs också  Astro-Tarot-prognos för den 24 november 2023: Stora uppenbarelser och förvandlingar i sikte!

Skär först en liten del av moderplantan med den vassa skäraren. Var försiktig så att du inte skadar resten av växten. Ta sedan bort bladen på botten och lägg dem i en behållare med vatten. Detta kommer att hjälpa dem att rota snabbare. Strö sedan toppen av sticklingarna med fin sand för att förhindra att fukt kommer i direkt kontakt med bladen. Fyll slutligen en kruka med en bra blandning av krukjord eller matjord. Lägg sedan sticklingarna inuti och vattna dem lätt så att de kan rota ordentligt.

Multiplicera med division av klumpar

Att dela klumpar är en mycket enkel teknik för att föröka suckulenter eller suckulenter. De flesta sorter är lämpliga för denna metod, men det är viktigt att vara uppmärksam på de olika kategorierna. Vissa växter är känsligare och kräver särskild uppmärksamhet för att få ett bra resultat. För att föröka en suckulent växt genom klumpdelning, börja med att välja en robust och frisk klump. Ta försiktigt bort det från krukan och försök att skada rötterna så lite som möjligt. Använd en vass kniv för att skära klumpen i lika stora delar. Varje sektion bör innehålla rötter och löv. Lägg bitarna i rena krukor fyllda med en lämplig jordblandning. Håll underlaget fuktigt och se till att klippet inte torkar ut. De flesta suckulenter kan ta flera veckor att återhämta sig, men vissa härdiga sorter kan återupptas kraftigt inom några dagar. Om du ser tecken på tillväxt, minska vattningsfrekvensen för att uppmuntra sund, jämn tillväxt. Genom att följa dessa 3 tips kommer du enkelt att kunna föröka dina suckulenter och suckulenter och på så sätt ge din trädgård ett exotiskt och medelhavsmässigt utseende . Du kommer att kunna njuta av en vacker samling av växter som kommer att producera färgglada blommor och varierat lövverk, samtidigt som det är mycket krävande när det gäller vattning.

Läs också  En månad av intensiv lycka för dessa 5 astrologiska tecken i november 2023

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!