Início » Nyheter » Hur kan du hålla dig sval om det blir vattenrestriktioner i sommar?

Hur kan du hålla dig sval om det blir vattenrestriktioner i sommar?

Sommaren är här och solen står högt på himlen. Med stigande temperaturer är det lätt att låta sig ryckas med av hettan .

Men vi vet alla att vatten är en dyrbar råvara som inte får slösas bort. Som tur är finns det några enkla sätt atth ålla sig sval utan att använda för mycket vatten. I den här artikeln får du tips på hur du kan hålla dig sval och spara vatten i sommar. Se detta inlägg på Instagram

Använd flaskor med färskt vatten

Vatten på flaska är ett ekonomiskt och praktiskt sätt att hålla sig sval. Flaskorna kan förvaras i kylskåpet så att vattnet håller sig fräscht, och de kan tas med överallt för att hålla vätskebalansen uppe, särskilt på sommaren när temperaturen är högre. Du måste fylla flaskan med vatten och kontrollera nivån regelbundet , så att du alltid kan njuta av färskt, behagligt vatten. Du kan också tillsätta isbitar för ännu mer fräschör.

Läs också  Är du ett av dessa 3 stjärntecken? Om så är fallet kommer sista veckan i september att bli strålande vad gäller kärlek och ekonomi!

Avkylning i duschen

Det finns många sätt att svalka sig på sommaren. Men det bästa sättet är utan tvekan att ta en dusch. Det är ett mycket effektivt sätt att bli av med ackumulerad värme och fukt. Det är viktigt att ta en sval dusch, inte en varm, för att njuta av fördelarna med att kyla ner sig, samt spara energi och därmed miljön. När du har kommit ut ur duschen ska du torka dig snabbt och svepa in dig i en bomullshandduk. Du kan sedan torka dig helt utomhus, eller om du föredrar det, förvara fuktiga handdukar i kylskåpet – de håller dig fräschare längre, så att du kan luta dig tillbaka i soffan och njuta av resten av dagen.

Förvara fuktiga handdukar i kylskåpet

Har du badat och har några fuktiga handdukar? Men du vet inte vad du ska göra med dem? Förvara dem helt enkelt i kylskåpet! På så sätt kan du torka dig med en fräsch känsla. Här är några tips som du kan följa:

  • Linda de fuktiga handdukarna runt en rulle hushållspapper.
  • Lägg handdukarna i en lufttät påse.
  • Placera påsen ovanpå kylskåpet.
  • Kontrollera regelbundet att handdukarna är torra och kalla.
Läs också  Hur tar jag bort en fläck på trä som orsakats av en för varm disk?

Du kan också rulla handdukarna runt flaskor med färskt vatten och placera dem på en hylla i kylskåpet. Kom ihåg att handdukarna måste vara väl ventilerade och ha tillräckligt med utrymme för att förhindra att mögel bildas. Slutligen, för bästa resultat är det tillrådligt att byta handdukar regelbundet.

Använd isbitar för att svalka dig

Ibland kan heta dagar vara mycket ansträngande och det är viktigt att hitta effektiva sätt att svalka sig. Om du inte kan ta en dusch eller dricka kallt vatten är isbitar ett alternativ som många väljer. Denna metod är mycket enkel och kan göras på några minuter. Allt du behöver göra är att ta en påse med isbitar och placera den på huden. Du kan lägga den på nacken, armarna, överkroppen eller till och med huvudet om du vill. Detta kan vara mycket effektivt för att kyla ner dig och tillfälligt lindra värmen, men det är viktigt att komma ihåg att denna metod inte varar länge. Isbitar smälter snabbt, så du kan behöva byta ut dem flera gånger . Det finns ingen fara med att använda denna metod och den är mycket enkel att genomföra, vilket gör den till ett bra val för alla som vill svalka sig snabbt. Vår planet befinner sig i klimatförändringarnas grepp, vilket påverkar våra somrar. Torka och extrem hetta kan göra det svårt att svalka sig, men det är möjligt att göra det utan att slösa vatten. Genom att följa dessa tips för att svalka dig i sommar utan att slösa med vatten kan du njuta av en sommar utan att känna dig förtryckt av värme och torka.

Läs också  Hur tar man bort rost från ett metallföremål naturligt och enkelt?

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!