Início » Nyheter » IQ-test: Är det möjligt för dig att hitta nästa siffra?

IQ-test: Är det möjligt för dig att hitta nästa siffra?

Om du brinner för matematiska utmaningar är detta intelligenstest något för dig.

Dagens utmaning kommer att testa ditt tänkande. Bilden på din skärm visar en matematisk gåta. Vid första anblicken kanske du tror att det är lätt. Men det är inte alla som lyckas hitta nästa siffra i serien. Det kräver mycket koncentration och goda kunskaper i matematik. Kommer du att kunna göra det? Om du vill visa ditt inre geni kan du ta dig tid att lösa det här pusslet

© Kennelenduro

Hur går det till?

Du har en bild framför dig som innehåller en logisk sekvens av siffror. För att göra detta måste du analysera varje nummer noggrant för att härleda rekurrenslänken mellan dem. Du är inte begränsad av tid, men du bör veta att ett geni kommer att göra det på ett ögonblick. Placera dig själv någonstans borta från distraktioner för att förbättra din koncentration. Detta kommer att hjälpa dig att hitta lösningen på så kort tid som möjligt. Är du redo för utmaningen ? Se nästa stycke för fördelarna med att göra detta test.

Läs också  Personlighetstest: ta reda på om du är en drömmare eller en resonerande.

Varför lösa det här pusslet?

Pussel som detta hjälper till att stimulera din hjärna. De tvingar dig att arbeta med din kognitiva förmåga och tänka kritiskt. De uppmuntrar dig också att tänka kreativt. Så, är du redo att dra nytta av dessa fördelar genom att försöka lösa denna gåta? Gå till nästa stycke för att kontrollera ditt svar.

Svar: här är siffran

Nästa siffra är 117 . Om du har analyserat siffrorna i bilden noggrant har du säkert märkt att länken är lätt att hitta. För att få en bättre förståelse kan du läsa demonstrationen nedan . Steg-för-steg-förklaring: Logik: – Första talet + (2 * 3) = Nästa tal och sedan +(3*4), + (4*5) och så vidare…

  • 7 + (2 * 3) => 7 + 6 = 13
  • 13 + (3*4) => 13 + 12 = 25
  • 25 + (4*5) => 25 + 20 = 45
  • 45 + (5*6) => 45 + 30 = 75
  • Alltså 75 + (6 * 7) = 75 + 42 = 117
Läs också  Math Challenge: Testa dina matematikkunskaper och visa din IQ genom att bara flytta på två tändstickor!
© Kennelenduro

Så, fick du det rätt? Om du har löst den här gåtan, grattis! Du är ett geni. Alla kan inte räkna ut det exakta svaret. Men tack vare din intelligens märkte du det vid första anblicken. Det är uppenbart att du har en ganska speciell förmåga att tänka som gör att du kan se saker annorlunda. Det finns andra IQ-tester på den här webbplatsen. Du kan försöka lösa dem. Om du gillade det här testet kan du dela det med dina vänner så att de kan ta reda på om deras förmå gor.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!