Início » Nyheter » IQ-test: Är du tillräckligt smart för att hitta det saknade talet i denna tabell?

IQ-test: Är du tillräckligt smart för att hitta det saknade talet i denna tabell?

Gör detta pussel om du vill veta hur bra du är på matematik.

Dagens utmaning kräver att du tänker på fötterna. Det är ett intelligenstest som kommer att bedöma ditt logiska resonemang i matematik. Du uppmanas att titta noga på bilden framför dig och hitta den saknade siffran. Den här utman ingen är svår. Du måste vara ett geni för att lösa den. Den kräver koncentration och uthållighet. Klarar du av det? Ta en stund på dig att lösa den här gåtan.

Hur går det till?

I bilden nedan finns en siffertabell med en kvadrat med ett frågetecken. Ditt mål är att hitta det saknade talet genom att försöka dra en logisk koppling mellan dessa tal. Du har gott om tid på dig att lösa det.

© Kennelenduro

Det är dock bra att veta att ett geni kommer att göra det på ett ögonblick. Denna utmaning kräver koncentration. Så undvik allt som kan distrahera dig, och välj sedan den teknik som kan hjälpa dig att hitta svaret så snabbt som möjligt. Läs nästa stycke för att ta reda på mer om fördelarna med detta test.

Läs också  Visuell utmaning: Lös 12 skillnader-spelet på under 35 sekunder!

Vilka är fördelarna med detta pussel?

Matematiska pussel som detta tvingar din hjärna att träna sig själv. Det stimulerar din kreativitet och gör dig mer produktiv. Den här typen av test är också bra för din mentala hälsa, eftersom det kan vara underhållande och avkopplande att lösa dessa utmaningar. Framför allt minskar det ångest och stress. Dessutom ger de dig möjlighet att förbättra dina matematiska färdigheter. Ser du fram emot att få ta del av dessa fördelar? Gå till nästa stycke för att kontrollera ditt svar.

Svar: Här är den saknade siffran

Siffran som ersätter frågetecknet är 13 . Faktum är att siffrorna i tabellen är länkade längs dess linjer. Allt du behöver göra är att lägga till 3 till multiplikationen av talen i den första och sista kolumnen. Denna summa bör ge talet i mitten. För att förstå bättre, (3*6) +3=21. På samma sätt (4*1) +3=7. Så, fick du det resultat du ville ha?

Läs också  IQ-test: hitta resultatet av denna matematiska operation på ett logiskt och intelligent sätt
© Kennelenduro

Om du fick det rätt, grattis! Detta IQ-test är svårt. Endast ett fåtal personer har lyckats lösa det. Det visar hur intelligent du är: du har bra matematiskt tänkande som gör att du kan lösa vardagliga problem. Men om du misslyckas behöver du inte oroa dig – det finns andra utmaningar på vår webbplats. Du kan prova dem om du är intresserad. Om du är imponerad av det här pusslet kan du dela det med dina vänner på sociala nätverk .

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!