Início » Nyheter » IQ-test: Har du en tillräckligt solid matematisk grund för att lösa denna ekvation?

IQ-test: Har du en tillräckligt solid matematisk grund för att lösa denna ekvation?

Det är dags att testa din intelligensnivå genom att hitta svaret på denna operation på mindre än 20 sekunder!

Är att anta komplexa utmaningar en av dina favorithobbyer? Gillar du svårigheter och utmaningar? I det här fallet kommer du att finna stor glädje i att lösa dagens frågesport. Detta är ett matematiskt beräkningstest. Det kommer inte bara att tillåta dig att racka på dina hjärnor, utan också att koppla av mellan två uppgifter.

IQ-test: « Vad är lösningen på ekvationen? »

Sammantaget förblir matematiska pussel ett roligt sätt att arbeta med din hjärna och förbättra dina kognitiva färdigheter. De kommer att tillåta dig att förvärva de färdigheter du behöver för att lösa ett problem enklare och snabbare. Det är dock inte alla som har förmågan att lösa dem på kortast möjliga tid. För att uppnå en sådan bedrift måste du ta dig tid att helt förstå ekvationen. Detta hjälper dig att upptäcka fallgroparna och veta vilket tillvägagångssätt eller metod du ska använda. Var noga med att analysera dess komponenter noggrant för att kunna förenkla det! När det gäller dagens test måste du hitta svaret på operationen 544 ÷ 8 × 4 + 2 = ?

Läs också  Jupiter retrograd den 16 oktober 2023: Påverkan på kärlek för tre stjärntecken
© Kenneenduro

Du måste använda dina räknefärdigheter för att hitta den slutliga produkten. Om du har goda kunskaper i matematiska formler blir det lätt för dig att uppnå detta. Låt oss dock ställa till ytterligare en svårighet. Vi ber dig att lösa detta IQ-test på mindre än 20 sekunder.

IQ-test: rätt svar

Efter 20 sekunder, vad är ditt svar? Tror du att du har hittat den exakta lösningen? För att ta reda på det med säkerhet behöver du bara upptäcka svaret nedan.

Lösningen

För att lösa operationen 544 ÷ 8 × 4 + 2 = ?, är det viktigt att känna till ordningsregeln för PEMDAS-operationer. Utan detta koncept kommer det att vara omöjligt för dig att hitta rätt resultat. Detta är i synnerhet ett matematiskt koncept som utgör en prioritetsordning för beräkningar: först parenteser och exponenter, sedan multiplikationer och divisioner från vänster till höger, och slutligen additioner och subtraktioner från vänster till höger. Genom att tillämpa denna princip i vår ekvation måste du därför prioritera multiplikationer och divisioner först. Den innehåller inga parenteser och inga exponenter. Du har alltså 544 ÷ 8 vilket ger 68. Sedan måste du multiplicera detta resultat med 4 för att få 272. Slutligen lägger du till 2 till det sista för att få 274 som slutprodukt. Konkret har vi: 544 ÷ 8 × 4 + 2 = 68 × 4 + 2 = 274.

Läs också  Syntest: tror du att du kan hitta den förlorade masken på 10 sekunder?
© Kenneenduro

Att hitta 274 betyder att du har klarat IQ-testet och har goda kognitiva förmågor. Annars är det inga problem. Du kan komma ikapp med våra andra intelligens- och logiktester. Dessa kommer att hjälpa till att höja din IQ och förbättra din förmåga att lösa komplexa problem.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!