Início » Nyheter » IQ-test: Har du ett logiskt sinne? Lös mattequizet för att ta reda på det!

IQ-test: Har du ett logiskt sinne? Lös mattequizet för att ta reda på det!

Bevisa din matematiska intelligens genom att lösa denna gåta på kortare tid än det tar!

Gillar du att ta dig an komplexa utmaningar och testa dina komplex? Du kommer att njuta av detta matteprov . Att lösa det är ett sätt att träna din hjärna och slappna av samtidigt. Det kommer att hålla ditt sinne aktivt och öka din intelligens, oavsett din ålder.

IQ-test: « Vad är svaret på den matematiska ekvationen? »

Matematiska utmaningar är ett bra sätt att stimulera både ditt logiska tänkande och ditt kritiska tänkande. De pressar dig att analysera materialet som tillhandahålls och tillämpa dina matematiska kunskaper för att ge rätt svar. För att verifiera dess fördelar, värm upp din hjärna och upptäck dagens gåta! I bilden som visas har du följande aritmetiska ekvation: 17-16÷4+9-25÷5 = ? Denna operation verkar lätt till en början.

Läs också  Påverkan av Jupiter retrograd på kärlek: Påverkan på stjärntecknen den 25 oktober 2023
© Kenneenduro

Den har dock fallgropar som bara de med god grund i matematik känner till. Genom att känna till reglerna och formlerna som ska tillämpas kan du enkelt övervinna dem. Du måste dock vara snabb. För att på bästa sätt testa dina analytiska färdigheter ställer vi in en timer för dig. I synnerhet måste du ge svaret på 20 sekunder. Denna utmaning presenterar sig som en möjlighet att träna din hjärna, förbättra dina kognitiva förmågor och öka din IQ.

IQ-test: rätt svar

Dina sekunder är slut och det är dags att ta reda på om du löste den matematiska ekvationen korrekt. För att ta reda på det, upptäck den exakta lösningen nedan.

Lösningen

För att hitta svaret på operationen 17-16÷4+9-25÷5 måste du tillämpa PEMDAS-operationsorderregeln. Detta hänvisar till prioriteringsreglerna för parenteser, exponenter, multiplikation och division som går från vänster till höger, och addition och subtraktion går också från vänster till höger. Som du kan se har vår ekvation inga parenteser eller exponenter. Å andra sidan kan du se att det finns multiplikation och divisionstecken från vänster till höger. Dessa operationer har prioritet. Vilket betyder att du först och främst måste dividera 16 med 4, vilket ger 4 som resultat. Dela sedan 25 med 5, vilket ger dig 5. Efteråt kan du utföra de återstående additionerna och subtraktionerna, nämligen: 17-16÷4+9-25÷5= 17 – 4 + 9 – 5 = 17 [ caption id =”attachment_8971″ align=”alignnone” width=”2560″]© Kenneenduro[/caption] Om du hittade 17 , så grattis, du har en bra nivå av intelligens och mycket bra matematiska grunder. Dessutom har du ett tillräckligt kritiskt och skarpt sinne för att ha hittat lösningen inom utsatt tid. Annars inbjuder vi dig att träna med våra andra IQ-tester. Om du gillade den här utmaningen, vänligen dela den med dina vänner och familj.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!