Início » Nyheter » IQ-test: Har du förmågan att lösa detta matematiska pussel på kortast tid?

IQ-test: Har du förmågan att lösa detta matematiska pussel på kortast tid?

Om du brinner för intelligenstester är du välkommen.

Utmaningen är att bedöma din matematiska förmåga. Det är ett IQ-test som kräver att du använder ditt logiska resonemang. För att göra detta uppmanas du att noggrant observera rutorna fyllda med siffror som visas i bilden. Vid första anblicken kommer du att säga att detta bara är ett barns test . Observera att endast 20 % av internetanvändarna kunde lösa detta pussel.

Hur det fungerar ?

Om du är bekant med mattepussel är det här testet inget nytt. Allt du behöver göra är att avkoda länken mellan varje nummer i varje grupp av rutor för att kunna lösa det. Denna utmaning kräver koncentration och uthållighet. För att göra detta, flytta bort från någon källa till distraktion. Du har gott om tid på dig att försöka hitta det saknade numret.

Läs också  Kärleksastrologi: Jupiter retrograd den 24 september 2023 - Inverkan på stjärntecken och relationer
© Kenneenduro

Vet dock att ett geni kommer att göra det på mindre än 20 sekunder. Är du kapabel till det? Läs nästa stycke för att ta reda på varför du bör utföra detta test.

Vilka är intressena för denna gåta?

Detta IQ-test är inte lätt. Det kräver att du använder din hjärna för att lösa det. Därefter måste du leta efter tekniken som gör att du kan hitta svaret. Detta ger din hjärna en möjlighet att bli mer kreativ och aktiv. Genom att utföra detta test kan du dessutom mäta din prestation. Du kommer med andra ord att lära känna dig själv bättre. För att inte tala om att detta test låter dig slappna av och undvika stress. Så, har du hittat rätt svar? Du kan kontrollera det i nästa stycke.

Läs också  IQ-test: Kan du räkna ut värdet på varje djur och lösa gåtan på 60 sekunder?

Svar: här är värdet på det saknade talet

Det korrekta svaret är 29. Operationen som detta test bad dig att göra är inte komplicerad. Du var tvungen att göra produkten (x) och summan (y) av siffrorna i de två rutorna ovan. Värdet på talet i rutan längst ner är deras summa (x + y). För att bättre förstå: (6 * 4) + (6 + 4) = 34. Du kan utföra samma operation för resten.

© Kenneenduro

Om du hittade det här resultatet, grattis! Du är ett geni. Faktum är att inte alla kan lösa denna gåta. Tack vare din intelligens kunde du belysa det. Å andra sidan, om du inte har kunnat lösa det spelar det ingen roll. Du kan försöka igen med de andra matematiska utmaningarna på den här sidan. Så du kommer att träna din hjärna och kan lyfta fram din intelligens. Om denna gåta imponerade på dig, tveka inte att dela den på dina sociala nätverk så att dina vänner kan dra nytta av den.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!