Início » Nyheter » IQ-test: hitta resultatet av denna matematiska operation på ett logiskt och intelligent sätt

IQ-test: hitta resultatet av denna matematiska operation på ett logiskt och intelligent sätt

Träna din hjärna genom att lösa den här matematiska ekvationen så snabbt som möjligt.

Det matematiska pusslet är ett sätt att vässa cerebral intelligens och logik. Följande ekvation kommer att fullända dem och hålla din hjärna aktiv. Genom att snabbt hitta rätt svar kommer du att bevisa att du är smart. Använd grunderna i matematik förutom logik och din intelligens för att uppnå detta.

Math Riddle Detaljer

Vid första anblicken visar gåtan siffror och tecken som följer varandra och bildar en ganska enkel ekvation. Tecknen för multiplikation, subtraktion, addition och division finns. Denna gåta kräver mer koncentration och är inte så enkel som den verkar. 12/2 (5-2). Att träna matematik hjälper till att stärka synapser. Mental träning fokuserad på matematiska problem främjar hjärnans utveckling.

© Kenneenduro

Tips för att lösa det

I matematik är det viktigt att respektera vissa regler, särskilt när operationen visar flera tecken. Det finns faktiskt vad som kallas prioriteringsregeln. För att lösa detta matematiska problem måste du utföra operationen med multiplikation först följt av addition och sedan subtraktion. Likaså är det viktigt att utföra operationen inom parentes, som i den här typen av matematiska pussel.

Läs också  Visuellt pussel: Hitta den 4-uddiga stjärnan som är gömd i den här figuren

Vad är resultatet ?

Enligt matematikens regler måste du börja operationen inom parentes, det vill säga 5-2=3. Utför sedan divisionsoperationen 12/2=6. Multiplicera sedan de två talen 3×6=18.

© Kenneenduro

Detta är slutresultatet. Om du hittade det här rätta svaret mycket snabbt har du klarat testet för intellektuella förmågor.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!