Início » Nyheter » IQ-test: Hitta svaret på den matematiska ekvationen på 20 sekunder!

IQ-test: Hitta svaret på den matematiska ekvationen på 20 sekunder!

Endast matematiksnurrar kommer att kunna lösa denna matematiska utmaning! Tror du att du är en?

Det var länge sedan du gick ut skolan och du kanske har tappat förmågan att lösa matematiska ekvationer. För att ta reda på vad det egentligen är kan du försöka lösa den här matematiska gåtan. Det är ett bra sätt att testa din nuvarande intelligens och kognitiva förmågor.

IQ-test: « Vad är lösningen på detta matematiska problem? »

Matteutmaningar är fortfarande ett roligt och praktiskt sätt att hålla ditt sinne aktivt. De låter dig koppla av under en utmaning, men också för att stimulera din hjärna. De kräver att du använder din logik och intelligens för att hitta det exakta svaret du letar efter. I bilden som presenteras för dig har du i synnerhet en operation som behöver lösas. Du måste arbeta med ditt sinne för att lösa det, men också på dina förkunskaper.

Läs också  Misstag att undvika vid odling av aromatiska växter!
© Kenneenduro

Det är enkelt vid första anblicken. Låt dig dock inte luras av skenet, speciellt när du bara har 20 sekunder på dig att ge svaret på ekvationen. Om du tror att du har vad som krävs, gå för det!

IQ-test: rätt svar

Efter 20 sekunder, vad är ditt nummer? Tror du att du har hittat rätt svar på operationen? För att ta reda på det, kolla bara nedan.

Lösningen

För att lösa denna matematiska ekvation är det viktigt att känna till reglerna för PEMDAS-operationer. Dessa är de prioriterade uttrycken i aritmetik, nämligen parenteser, exponenter, multiplikation och division (vänster till höger), och addition och subtraktion (vänster till höger). I ekvationen 72-9÷3+5-48÷4= ? Finns det helt klart inga parenteser och inga exponenter. Å andra sidan kommer du att märka att det finns divisioner som behåller prioritet över additioner och subtraktioner. Från och med då måste du dividera 9 med 3 och du får 3. Samma sak för 48 att dividera med 4 vilket ger 12. I slutändan har du följande lösning: 72-9÷3+5-48÷4= 72-3 + 5-12 = 62

Läs också  Visuellt test: En fjäder är diskret gömd i denna bild. Kan du hitta den på 60 sekunder?
© Kenneenduro

Har du hittat siffran 62 efter de tilldelade 20 sekunderna? Vi gratulerar dig. Att hitta den här lösningen visar att du har en solid grund i matematik och att dina kognitiva färdigheter fungerar utmärkt. Om du fick fel svar är det inga problem. Du kan alltid förbättra dig. Att ständigt möta den här typen av utmaningar kommer inte bara att hjälpa dig att utveckla din intelligens, utan också att arbeta med din uthållighet och motståndskraft. Om det här testet stimulerade dig, inbjuder vi dig att dela det med dem runt omkring dig. Detta kommer att vara ett sätt att också utmana dem och hjälpa dem att slappna av som du gjorde.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!