Início » Nyheter » IQ-test: Kan du hitta svaret på den matematiska ekvationen på 20 sekunder?

IQ-test: Kan du hitta svaret på den matematiska ekvationen på 20 sekunder?

Du behöver inte ta fram miniräknaren för att anta den här matematiska utmaningen om du har tillräcklig intelligens!

Gillar du att lösa ekvationer och matematiska utmaningar ? Eller vill du helt enkelt träna dina hjärnor som länge har sovit i rutin? Den här lilla matematikutmaningen är allt du behöver för att väcka dina nervceller och hålla ditt sinne aktivt. Det är ett litet IQ-test för att stimulera unga och gamla.

IQ-test: « Vad är det korrekta svaret på detta matematiska uttryck? »

Matematiska gåtor har ett sätt att testa dina problemlösningsförmåga. De kräver att du använder kritiskt tänkande för att kunna analysera de element som tillhandahålls och tillämpa de matematiska principer du besitter för att ge den exakta lösningen.

© Kenneenduro

På bilden har du följande ekvation: 31-6÷2+4-22÷2=? Ditt uppdrag kommer att vara att lösa denna följd av operationer . För att uppnå detta måste du ha goda kognitiva färdigheter. Men ändå måste du tänka snabbt. Du har bara 20 sekunder på dig att ge ditt svar. Denna korta tidsperiod kommer att mäta hastigheten på ditt kognitiva svar och testa dina analytiska färdigheter. För att lyckas med denna utmaning krävs ett stort öga för detaljer och noggrann observation av de element som utgör ekvationen. Tror du att du har ett tillräckligt skarpt sinne? Så nu är det din tur!

Läs också  Visuell utmaning: Vad är det exakta antalet kuber i den här bilden?

IQ-test: rätt svar

Nedräkningen är över. Dina 20 sekunder är slut och det är dags att inventera. Lyckades du hitta rätt svar eller gjorde du fel i dina beräkningar. För att ta reda på det, upptäck lösningen nedan.

Lösningen

Att lösa denna beräkningsutmaning kräver förkunskaper i ordningen för PEMDAS/BODMAS-operationer. Denna princip fastställer en prioritetsordning för beräkningar som är följande: först parenteser och parenteser, sedan exponenter och kvadratrötter. Därefter kommer multiplikation och division (vänster till höger) och addition och subtraktion (vänster till höger). I vår ekvation märker vi frånvaron av parenteser och exponenter. Prioriterat måste du därför utföra multiplikation och division. Konkret måste du dividera 6 med 2 för att få 3, sedan 22 med 2 för att få 11. Efteråt återstår att slutföra additionerna och subtraktionerna från vänster till höger enligt följande: 31 – 3 + 4 – 11. Som ett resultat final, du har 21.

Läs också  Mattegåta: Testa din IQ genom att flytta en enda tändsticka och hitta svaret på mindre än 60 sekunder!
© Kenneenduro

Om du hittade detta nummer betyder det att du har goda kognitiva förmågor. Dina räknekunskaper har ännu inte svikit dig. Du har ett livligt och aktivt sinne. Å andra sidan, om dina beräkningar inte gav detta resultat, råder vi dig att öva. För detta har vi på lager mer än en matematisk utmaning att anta.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!