Início » Nyheter » IQ-test: Kan du lösa denna gåta på under 15 sekunder?

IQ-test: Kan du lösa denna gåta på under 15 sekunder?

Om du vill testa din hjärnkapacitet är den här matteutmaningen något för dig.

Detta är ett test som mäter din logiska slutledningsförmåga och intelligens. Eftersom du bara har 15 sekunder på dig att lösa det måste du använda din matematiska snabbhet, även om inte alla får rätt svar i tid. Så, är du redo att testa dina matematiska färdigheter ? Sätt dig på en tyst plats så att du kan hitta svaret du letar efter på så kort tid som möjligt.

Hur går du tillväga för att göra detta test?

Titta noga på bilden nedan. Den innehåller fyra ekvationer, varav den sista är okänd.

© Kennelenduro

För att lösa den måste du hitta värdet som representeras av fåglarna, och allt på mindre än 15 sekunder. För att visa upp din intelligens, glöm pennor, papper och miniräknare. Använd dina färdigheter i mental aritmetik. Gå till nästa stycke för att ta reda på varför du ska göra detta test.

Läs också  Visuellt pussel: Hitta den 4-uddiga stjärnan som är gömd i den här figuren

Varför göra detta test?

Detta IQ-test låter dig bekräfta ditt matematiska flyt. Det testar din hjärna, minne och logik. Efter att ha löst det ger det dig också lite underhållning. På samma gång kan du ha roligt och träna ditt logiska sinne. Du kan kontrollera ditt svar i nästa stycke.

Svar: här är värdet du letar efter i den fjärde ekvationen

Det här IQ-testet är inget nytt. Du kommer förmodligen att säga att det är lätt. Se upp för detta intryck: svaret är 3. Du bör veta att endast 20 % av alla människor lyckas hitta detta svar i tid. Det är därför den här utmaningen är så intressant. Är du ett av dessa genier? Lyckades du slå tiden? Du kan se de detaljerade demonstrationerna nedan .

  • Om 1 + 1 spegel x 1 spegel = 17, är värdet av en spegel: 17 – 1 / 2, eller 4
  • Om 1 parfym x 1 sminkväska x 1 sminkväska = 36, är värdet på en sminkväska : 3 och på en parfym 4 , så denna operation kan översättas som 4 x 3 x 3 = 36
  • Om 1 parfym x 1 sminkväska x 3 läppstift = 72, kan vi översätta denna tredje operation som 4 x 3 (3 x 2), så värdet på ett läppstift är 2 .
Läs också  Spektakulär astral händelse som påverkar kärleken: Leonid Peak och Mars-Sun konjunktion den 18 november 2023

Sammanfattningsvis är resultatet av den matematiska utmaningen: 4 – 3 + 2 = 3

© Kennelenduro

Om du har hittat svaret på under 15 sekunder, så grattis! Det betyder också att du har den beslutsamhet och uthållighet som krävs för att förverkliga dina drömmar. Men om du inte lyckades hitta rätt svar i tid, oroa dig inte. Varför inte försöka igen med några av de andra testerna på den här webbplatsen? Om du gillade det här testet, glöm inte att dela det på nätverken så att dina vänner och familj också kan njuta av det .

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!