Início » Nyheter » IQ-test: Kan du lösa detta kluriga mattepussel på under 20 sekunder?

IQ-test: Kan du lösa detta kluriga mattepussel på under 20 sekunder?

Om du vill sätta din intelligens på prov är detta matematiska pussel något för dig.

Detta matematiska pussel är ett kraftfullt verktyg för att bestämma din intelligensnivå. Att regelbundet lösa den här typen av utmaningar hjälper dig att identifiera dina styrkor och svagheter, och kan ge viktig information om hur du kan utveckla din intelligens.

Presentation av den matematiska utmaningen

Detta matematiska pussel är ett roligt och lärorikt sätt för dig att utmana dina vänner. Det är också ett sätt att mäta din egen matematiska intelligens. För att klara detta IQ-test uppmuntrar vi dig att vara på en lugn plats, borta från distraktioner. Dagens test är särskilt intressant för att testa dina färdigheter. Din uppgift är att hitta värdet på varje katt för att lösa detta matematiska pussel.

© Kennelenduro

För att göra denna utmaning ännu svårare, måste du hitta det rätta svaret på mindre än 20 sekunder .

Läs också  Math Test: Bevisa din problemlösningsförmåga genom att lösa denna ekvation!

Lösning på denna matematiska utmaning

Har du lyckats hitta värdet av lejonet och tigern på mindre än 20 sekunder? Grattis, du har verkligen en imponerande IQ. Om du inte har lyckats hitta rätt svar kan du försöka lösa mindre svåra pussel för att öva: – Första raden: Orange katt + svart katt + svart katt = 45. Så för att få 45 måste du göra följande: 5 + 20 +20 = 45. Värdet av en orange katt är alltså 5 och värdet av en svart katt är 20. – Andra raden: svart katt – orange katt = 15. Vi vet att värdet av en orange katt är 5 och värdet av en svart katt är 20. Om man ersätter varje djur med deras respektive värde får man: 20 – 5 = 15. – Tredje raden: svart katt x orange katt = 100.

Läs också  Hur gör man framgångsrika Black Friday-köp? 3 tips för att undvika att göra fel

Genom att ersätta de två katterna med deras respektive värden får man: 5 x 20 = 100. Svaret på detta matematiska pussel är alltså: orange katt = 5 och svart katt = 20.

© Kennelenduro

Att lösa denna typ av utmaning regelbundet ger en underhållande upplevelse. Om du gillar den här typen av matematiska pussel, uppmanar vi dig att prova andra ännu svårare utmaningar för att öka din IQ-nivå. Tveka inte att dela denna matematiska utmaning med dina vänner, kollegor och familjemedlemmar . Det kommer att ge en touch av tävlingsglädje till din sociala cirkel, så att du kan mäta deras färdigheter och lära dig mer om deras nivåer av matematisk intelligens.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!