Início » Nyheter » IQ-test: Kan du räkna ut det saknade talet i detta mattepussel?

IQ-test: Kan du räkna ut det saknade talet i detta mattepussel?

Om du vill testa dina mattekunskaper är det här pusslet för dig.

Dagens utmaning är ett pussel som kräver att du tänker efter noga. Du måste titta noga på bilden och hitta en logisk länk mellan dem för att kunna gissa den saknade siffran. Testet är enkelt, men kräver mycket koncentration. Avsätt en stund för att komma bort från alla distraktioner så att du enkelt kan räkna ut resultatet. Så, är du redo att avslöja geniet i dig?

Hur går du tillväga för att klara denna utmaning?

Du har en bild framför dig som innehåller en tabell med siffror. Ditt mål är att hitta det saknade talet på så kort tid som möjligt.

© Kennelenduro

För att göra detta, analysera varje tal noggrant och försök att hitta en logisk länk mellan dem. Testet är inte tidsbestämt, men ett geni klarar det på ett ögonblick. Är du ett av dem? Gå till nästa stycke för att ta reda på varför detta test är viktigt.

Läs också  Logisk test: Mät din IQ och ta reda på vilket glas som kommer att fyllas först!

Varför lösa det här pusslet?

Att lösa detta pussel kan minska påfrestningarna på din mentala hälsa. Det låter dig använda hela din hjärna. Det tvingar dig också att använda din kreativitet och ditt kritiska tänkande, vilket förbättrar din förmåga att lösa de problem du ställs inför i ditt dagliga liv. Så, skulle du vilja njuta av dessa fördelar samtidigt som du testar din matematiska intelligens? Kontrollera ditt svar genom att läsa nästa stycke.

Svar: Här är värdet på det saknade talet

Länken mellan dessa tal finns längs varje kolumn. Faktum är att varje tal i den sista raden är en kombination av de andra i samma kol umn. Genom att följa denna logik kommer du att se att värdet du letar efter är 30. För att ta reda på vilka operationer som utförs kan du läsa demonstrationen nedan . 2² + (2×4) – 5 = 4 + 8 – 5 = 7 På samma sätt är 5² + (2×7) – 9 = 25 + 14 – 9 = 30 Så, hade du samma idé om hur man hittar svaret?

Läs också  IQ-test: Kan du hitta svaret på den matematiska ekvationen på 20 sekunder?
© Kennelenduro

Om du har hittat svaret, grattis! Denna gåta är tillräckligt komplex för att många människor inte kan lösa den. Tack vare din beslutsamhet och uthållighet har du lyckats lösa den. Du har förmågan att se saker annorlunda, vilket hjälper dig att övervinna svårigheterna i vardagen. Å andra sidan, om du inte fick det exakta resultatet, varför inte prova andra liknande tester? Om du gillar det här IQ-testet, tveka inte att dela det med dina vänner . På så sätt kan de också testa sin intelligens.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!