Início » Gåtor och spel » IQ-test: Kan du räkna ut värdet på varje djur och lösa gåtan på 60 sekunder?

IQ-test: Kan du räkna ut värdet på varje djur och lösa gåtan på 60 sekunder?

Testa dina matematiska färdigheter och hitta värdet på varje djur inom den tillåtna tiden.

Har du några minuter över? Perfekt! Här är ett intressant och roligt test som kommer att sätta dina mattekunskaper på prov.

Detta test är utformat för dig som är bra på matematik och ger dig chansen att omsätta dina kunskaper i praktiken samtidigt som du har roligt.

Regeln är enkel: du måste hitta värdet på varje djur. Gör dig redo att ta dig an denna stimulerande matematiska utmaning och sätt din logik på prov. Är du redo att upptäcka hemligheterna bakom gåtorna?

Lös denna matematiska gåta på 60 sekunder!

Denna gåta är fascinerande på många sätt. Den hjälper dig inte bara att utveckla dina matematiska färdigheter, utan är också ett underhållande sätt att fördriva tiden.

Allt du behöver är grundläggande kunskaper om matematiska operationer. Oroa dig inte, de operationer som ska användas är enkla: addition, subtraktion, multiplikation och division. Men underskatta inte den tillåtna tiden.

Läs också  Mattegåta: Testa din IQ genom att bara flytta en tändsticka!

Du har bara 60 sekunder på dig att lösa detta pussel. Var snabb och exakt i dina beräkningar för att hitta värdet på varje djur. Så, är du redo att anta denna utmaning och sätta dina matematiska färdigheter på prov?

Hur hittar du värdet på varje djur?

För att lösa denna gåta är det viktigt att använda ett metodiskt tillvägagångssätt. Först och främst ska du ta dig tid att läsa påståendet noggrant så att du förstår sammanhanget.

Analysera sedan den logiska sekvensen mellan de element som presenteras. Använd ditt förnuft för att lista ut vad siffrorna i pusslet betyder. Gå steg för steg och leta först efter de mest uppenbara värdena.

När du har identifierat ett värde, försök att tillämpa samma resonemang för att hitta de andra. Använd tålamod och eftertanke för att lösa denna gåta effektivt.

Läs också  Personlighetstest: det du ser först säger mycket om ditt temperament

Lösningarna på detta test

Lösningen på denna matematiska utmaning är 14.

Genom att undersöka de operationer som presenteras kan vi dra slutsatsen att tuppen har ett värde på 0, eftersom 12 multiplicerat med 0 är lika med 0.

Genom att sedan addera 0 och 12 får vi 12, vilket är kattens värde.

Genom att subtrahera produkten av 4 och 4 (som är lika med 16) från 18 får vi slutligen 2, som är grisens värde.

För att få fram slutresultatet lägger vi ihop tuppens, kattens och grisens värden, vilket ger 0 + 12 + 2 = 14. Frågetecknet har alltså värdet 14.

 

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!