Início » Nyheter » IQ-test: Sätt igång din fantasi och intelligens med denna okonventionella mattegåta!

IQ-test: Sätt igång din fantasi och intelligens med denna okonventionella mattegåta!

Här är en rolig mattegåta att lösa, men den kräver en del mentalt arbete, så kan du klara den här utmaningen?

Visste du ? Att lösa matematiska pussel kan förbättra kritiskt tänkande, problemlösning och logiskt resonemang. Det är också ett sätt att arbeta med din fantasi och din kreativitet, och därför stimulera din intelligens. Det är därför vi bjuder in dig idag att anta en extraordinär utmaning. Kolla in det i bilden nedan.

Matematiktest: « Hur mycket är 44?” »

Om 11=5, 22=20 och 33=45, hur mycket är då 44? Det här är dagens mattequiz. Försök att hitta logiken som används i denna aritmetiska serie för att komma fram till rätt svar.

© Kenneenduro

För att lägga alla chanser på din sida råder vi dig att koncentrera dig. Ta dig också tid att helt förstå frågesporten och alla detaljer i uttalandet. Prova också olika tillvägagångssätt. Ibland kan arbete baklänges eller använda trial and error-metoden leda dig till lösningen. Och framför allt ingen press! För att lösa detta matematiska problem har du en tidsgräns. Faktum är att du har en tidsbegränsning på 30 sekunder. Tror du att du kan lyckas på den här korta tiden? Men om du inte kan lösa det här pusslet på mindre än 30 sekunder, fortsätt spela tills du får ett resultat du är nöjd med innan du tittar på lösningen.

Läs också  Syntest: tror du att du har vad som krävs för att klara detta test på mindre än 10 sekunder?

IQ-test: Rätt svar

Lösningen

Här är logiken du var tvungen att följa för att få rätt svar i den här matematikutmaningen. Multiplicera varje siffra i den första termen mellan dem sedan med 5 enligt följande: 11 = 1x1x5 = 5 Likaså 22 = 2x2x5 = 20 och 33= 3x3x5=45. Därför 44 = 4x4x5 = 80. Svaret att hitta var därför 80 .

© Kenneenduro

Lyckades du lösa det här problemet i tid? Grattis om du lyckades. Din känsla för deduktion och din analyshastighet är exceptionell. Annars, oroa dig inte. Bara genom att anta denna utmaning har du redan fräschat upp ditt sinne och ökat din IQ. Regelbunden mental träning är avgörande för att förbättra dina matematiska problemlösningsförmåga. Lyckligtvis behöver du inte längre slösa bort din tid på att söka efter andra resurser. Du kan hitta en mängd olika pussel att öva regelbundet på vår webbplats. Tveka inte att spendera det mesta av din fritid där för att utveckla din intelligens!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!