Início » Nyheter » IQ-test: Utvärdera dina kunskaper genom att lösa denna mattegåta 92÷2×3+5-9

IQ-test: Utvärdera dina kunskaper genom att lösa denna mattegåta 92÷2×3+5-9

Bevisa att du är oslagbar i matteutmaningar genom att lösa ekvationen: 92÷2×3+5-9.

I den här matematikutmaningen kommer vi att testa din förmåga att lösa komplexa pussel . Kommer du att lyckas där många internetanvändare har misslyckats? Skulle du vara en av de sällsynta personerna som löser denna ekvation som verkar vara enkel och komplicerad på samma gång? Gå inte i fällan och gå till nästa stycke för instruktioner.

Dagens utmaning: lös detta matteprov 92÷2×3+5-9

Din uppgift är att hitta lösningen på ekvationen som visas i bilden nedan. Du får inte använda en räknemaskin.

© Kenneenduro

Det finns heller ingen tidsbegränsning, så du kan fundera länge och noggrant på svaret. Men tänk på att du måste ta hänsyn till vissa räkneregler för att undvika att göra fel. För att lägga alla chanser på din sida rekommenderas det starkt att koncentrera sig så mycket som möjligt. Lämna alla distraktioner som sannolikt kommer att störa dig åt ena sidan. Om det behövs, sitt på en lugn plats.

Läs också  IQ-test: Har du ett logiskt sinne? Lös mattequizet för att ta reda på det!

Vilka är fördelarna med att ta detta IQ-test?

Matematikpussel erbjuder en mängd fördelar. De syftar till att bidra till utveckling av kritiskt tänkande, förbättring av matematikkunskaper och förstärkning av problemlösning. För att inte tala om att det också är uthållighet involverat, de främjar också självförtroende, nyfikenhet och praktisk tillämpning av matematik. Dessutom kan de vara en social aktivitet som uppmuntrar till samarbete och vänlig konkurrens.

Svar: här är lösningen på ekvationen 92÷2×3+5-9

Lösningen till ekvationen är: 134. För att lösa, kom ihåg att följa operationsordningen. Här är stegen att följa:

  • Dividera 92 med 2, vilket är lika med 46.
  • Multiplicera 46 med 3, vilket ger 138.
  • Lägg till 5 till 138, vilket ger 143.
  • Subtrahera slutligen 9 från 143 för att få slutresultatet 134.
Läs också  Logiktest: En utmaning för hjärnor med hög IQ! Hitta det glas som fylls först!

© Radiotips

Hittade du samma resultat?

Grattis om du har hittat lösningen på ekvationen: 92÷2×3+5-9. Detta indikerar att du har förmågan att lösa problem med hjälp av lämplig logik och matematiska färdigheter. Problemlösning är en värdefull färdighet i många aspekter av livet. Å andra sidan, om du misslyckades spelar det ingen roll. Du är i alla fall inte den enda som inte hittat rätt svar. Om du vill förbättra dig är det enda alternativet att vänja din hjärna vid att lösa andra pussel. Om du tyckte om att lösa detta matematiska pussel, glöm inte att dela det med dina nära och kära och de runt omkring dig genom att dela det via sociala nätverk.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!