Início » Nyheter » IQ-test: Vad är det exakta antalet trianglar du ser på den här bilden?

IQ-test: Vad är det exakta antalet trianglar du ser på den här bilden?

Om du tror att du har bra syn, har du kommit till rätt plats.

Detta IQ-test som erbjuds idag är ett effektivt sätt att mäta och utvärdera din intelligens såväl som din känsla för observation. Utmaningen verkar vara enkel, men vet att många har missat den. Kommer du att lyckas där majoriteten har misslyckats? Upp till dig !

Dagens utmaning: Hitta det exakta antalet trianglar i bilden nedan

Det första du ska göra är att titta noga på bilden nedan . Den består av en rosa fyrkant, skuren i flera trianglar. Syftet med testet är sedan att hitta antalet trianglar i figuren. För att göra din uppgift enklare har tre förslag gjorts tillgängliga för dig.

© Kenneenduro

Allt du behöver göra är att välja det exakta antalet. Om du vill klara det här ögontestet måste du koncentrera dig. Och för detta, tveka inte att slå dig ner på en lugn och bekväm plats, långt från alla källor till distraktion.

Läs också  Visuell utmaning: Hitta en tekanna gömd i den här bilden på mindre än 5 sekunder!

Vad är poängen med att ta detta IQ-test?

Visuella pussel, i synnerhet, kan hjälpa till att stärka korttidsminnet och koncentrationen, eftersom de ofta kräver att komma ihåg visuella detaljer och manipulera dem mentalt. IQ-tester och visuella pussel främjar kreativt tänkande och problemlösning. De uppmuntrar spelare att hitta alternativa lösningar och tänka icke-linjärt.

Svar: här är det exakta antalet trianglar i bilden

Lösningen på testet är (a) eller 16 trianglar. Titta gärna på bilden nedan för att se svaret samt förklaringen. Faktum är att i figuren fanns det 4 stora trianglar åtskilda av diagonalerna. Det fanns också 4 andra medelstora trianglar och 8 små trianglar. Vilket blir 16 totalt. Hittade du också samma resultat?

© Kenneenduro

Grattis om du hade rätt! Detta indikerar helt enkelt att du fortfarande har utmärkt syn. Ingenting kommer i alla fall undan dina ögon. Denna framgång visar också att du lägger stor vikt vid detaljer. Vet att detta är en mycket eftertraktad egenskap inom flera områden i livet. Om du misslyckades, oroa dig inte. Det betyder inte nödvändigtvis att du har problem med synen. Det kan vara så att din hjärna helt enkelt inte är van vid den här typen av situationer. Det är därför du behöver träna på att ta dig an utmaningar för att enkelt lösa de mer komplicerade testerna. Låt dina vänner dra nytta av det genom att dela detta test på sociala nätverk, så att de också kan ha det bra.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!