Início » Nyheter » IQ-test: Vågar du försöka lösa denna utmaning på hög nivå?

IQ-test: Vågar du försöka lösa denna utmaning på hög nivå?

Sätt ditt sinne på prov genom att lösa detta formidabla matematiska pussel.

Dagens IQ-test är ett matematiskt pussel som är utformat för att mäta din intelligenskvot. Det kan användas för att bedöma dina färdigheter och kunskaper inom olika områden och specialiseringar.

Introduktion till den matematiska utmaningen

Matematiska tester är utmärkta sätt att testa din intelligens. Dagens test har utformats speciellt för att vara så skrämmande att hälften av deltagarna misslyckas med att lösa det. Även om det ser komplicerat ut kräver lösningen av detta matematiska pussel att du tar dig tid att tänka och fundera ut hur du ska närma dig lösningen. Dagens matematiska utmaning är perfekt för att träna din hjärna. Den ger dig olika ekvationer i form av en björn, en uggla och en pingvin, och din uppgift är att hitta värdet på varje djur i ekvationen för att lösa den slutliga ekvationen . Det är sant att denna övning är ganska skrämmande, men du kan ta dig igenom den med hjälp av logik och matematiska resonemang

Läs också  Logiktest: Hitta koden på under 45 sekunder och bevisa din IQ!
© Kennelenduro

Lösning på denna matematiska gåta

Har du lyckats hitta värdet på varje djur? I så fall har du en imponerande intelligenskvot. Om du inte har lyckats hitta det rätta svaret på denna matematiska gåta, här är lösningen: – Första raden: uggla + björn = 24. Detta ger: 7 + 17 = 24. Värdet på en uggla är alltså 7 och värdet på en björn är 17. – Andra raden: uggla + pingvin = 10. Vi vet att värdet på en uggla är 7. Detta ger: 7 + 3 = 10. Pingvinens värde är alltså 3. – Tredje raden: björn + pingvin = 20. Vi vet att björnens värde är 17 och pingvinens värde är 3. Om man ersätter varje djur med dess värde får man: 17 + 3 = 20. – Fjärde raden: björn + uggla + pingvin = ? Sammanfattningsvis har pingvinen ett värde på 3, björnen har ett värde på 17 och ugglan har ett värde på 7. Om man ersätter varje djur med dess värde får man: 17 + 7 + 3 = 27. Svaret på denna matematiska gåta är därför 27.

Läs också  Vilka är de två mest otrogna astrologiska tecknen? Du kanske är en av dem
© Kennelenduro

Om du har hittat svaret på denna gåta enkelt kan du dela detta test med din familj och dina vänner .

Du kan sedan utmana dem att se om de kan matcha din nivå. Och om du gillar den här typen av utmaningar kan du försöka lösa andra ännu svårare tester för att testa dina färdigheter.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!