Início » Nyheter » Matematiktest: Kommer du att ha en bra strategi för att hitta det saknade talet i denna gåta?

Matematiktest: Kommer du att ha en bra strategi för att hitta det saknade talet i denna gåta?

Om du gillar mentala beräkningar och har ett gott sinne för iakttagelse är denna utmaning för dig.

Detta pussel består av att hitta det saknade numret i denna nummersekvens 45:100: 56: ? . Det handlar om att vara väldigt snabb i huvudräkningarna. Du måste därför koncentrera dig och ta dig tid att tänka noga innan du startar denna utmaning . Faktum är att ett sådant spel kräver mycket uppmärksamhet. Flera personer misslyckades i testet . Hur som helst, du kanske vill ge det ett försök om du tror att du klarar det.

© Kenneenduro

Hur får jag rätt svar?

Vid första anblicken är denna sekvens av siffror ingen mening. Vad kan sambandet vara mellan 45, 100 och 56? Genom att använda logik har du inga problem att hitta svaret. Hemligheten ligger i observation. Men var försiktig, vi ger dig tid att hitta lösningen. Om du överskrider 15 sekunder har du förlorat dagens utmaning.

Läs också  Ta reda på hur Jupiters övergång till retrograd den 8 november 2023 kommer att påverka ditt kärleksliv!

Varför utföra en sådan övning?

Denna utmaning låter dig behålla ditt minne och mer allmänt dina intellektuella förmågor. Det hjälper dig också att förbättra din koncentration, vilket är mycket användbart för dig inom de professionella och akademiska områdena. Med detta test har du också möjlighet att mäta din skicklighet. Dessutom, vet att pusselspel är perfekta för att odla egenskaper som tålamod eller uthållighet. Och ännu viktigare, din matematiska logik och observationsförmåga kommer också att optimeras genom att anta den här typen av utmaning.

Svar: här är lösningen

För det första steget, separera helt enkelt 45 och använd multiplikation. Vi får då 20. Sedan läggs talet 5 till ekvationen för att få det slutliga svaret. Du måste göra följande: 20×5 = 100. För den andra delen av ekvationen, följ samma procedur: multiplicera 5 med 6, multiplicera sedan 30 med 5. Du får 150 som slutresultat.

Läs också  Math Challenge: Försök att lösa detta matematiska och logiska pussel på rekordtid om du kan.
© Kenneenduro

Om du hittade rätt svar, grattis! Detta matematiska pussel var långt ifrån lätt. Dessutom har flera internetanvändare misslyckats. Detta bevisar att du är någon som är väldigt intelligent och skicklig i beräkningar. Om du inte fick rätt svar finns andra tester av denna typ på vår hemsida. Du kan spela det när du vill. Detta gör att du kan förbättra dina mentala aritmetiska färdigheter. Varför inte dela det med dina nära och kära och vänner? De kommer säkert att bli glada att spela det också. Det här är ett bra tillfälle att utmana dina vänner med denna gåta designad för genier.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!