Início » Nyheter » Matematiktest: Skulle du vara skicklig nog att hitta svaret snabbt?

Matematiktest: Skulle du vara skicklig nog att hitta svaret snabbt?

Om du är snabb och smart, lös denna beräkning snabbt.

Denna övning består av att lösa denna beräkning som är 1 – 2 + 3 × 5 + 7 = ?. Det här ser verkligen lätt ut. Men om du inte är tillräckligt snabb kan du ha fel om resultatet.

© Kenneenduro

Så var mycket försiktig och koncentrera dig väl innan du gör det. Även om det är väldigt enkelt, har ett fåtal personer fortfarande misslyckats med det här spelet. Så om du äntligen är redo, börja göra din mentala matte.

Hur får jag rätt svar?

Att lösa denna beräkning 1 – 2 + 3 × 5 + 7 verkar väldigt enkelt. Faktum är att målet med denna utmaning är att göra en mental beräkning utan att använda en miniräknare. Även om detta är en väldigt enkel operation måste du fortfarande ha en bra strategi för att få rätt resultat. Det bästa alternativet är därför att memorera alla siffror väl utöver att analysera problemet. Så du hittar snabbt det du letar efter. Och du undrar säkert vad är fördelarna med en sådan aktivitet? Ta reda på om dem genom att läsa nästa stycke.

Läs också  Dessa 5 tecken är de mest trogna i kärlek!

Varför utföra en sådan övning?

Framför allt är matematikspel som detta väldigt roligt och får hjärnan att fungera. Detta gör att han alltid kan vara aktiv. Detta kommer att stärka och stimulera ditt kreativa tänkande. Dessutom, om du är trött på ditt dagliga liv, hjälper den här typen av gåta till att minska den och bekämpa stress. Det hjälper också att ta hand om ditt minne och din hjärna. För att inte tala om att du också förbättrar din matematiska logik genom att utföra en sådan beräkning. Så låt oss se om du fick rätt svar.

Svar: här är resultatet av denna beräkning

Siffran du letar efter är 21. Det mest troliga sättet att lösa det snabbt är att hitta svaret på multiplikationen. Som ser ut så här: 1 – 2 + 3 × 5 + 7 = 1 – 2 + 15 + 7 = 21. Detta gör det lättare att göra resten av beräkningen. Med bra teknik i denna typ av träning kan du verkligen lyckas med denna utmaning.

Läs också  Personlighetstest: det du ser först avslöjar om du är besatt av kontroll
© Kenneenduro

Om du hade samma strategi, grattis till dig! Om du hittade samma svar med andra tekniker, grattis igen! Du är en väldigt kreativ och väldigt logisk person. Men om du inte lyckades så spelar det ingen roll. Du kommer att kunna börja igen genom att söka efter en annan utmaning på vår sida. Det finns otaliga sådana aktiviteter till ditt förfogande och de är också väldigt roliga och mycket fördelaktiga för din mentala hälsa. Om du gillade den här utmaningen, diskutera den med dina nära och kära och dela den på ditt Facebook- eller Instagramkonto så att dina vänner också kan dra nytta av den.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!