Início » Nyheter » Matematisk gåta: Testa din logik och intelligens: lös ekvationen!

Matematisk gåta: Testa din logik och intelligens: lös ekvationen!

Håll din hjärna igång även på din fritid med våra matematikutmaningar.

Begåvningstest i matematik används ofta i konkurrensutsatta prov och IQ-tester . De låter dig utvärdera din logik och din tankehastighet för att validera din profil eller härleda din intelligens. Men här, ingen press. Du kan mäta dina färdigheter och ha kul i lugn och ro.

Matematiktest: ”Vad är resultatet av 6 +6?” »

Dagens test består av att lösa en ekvation baserad på en sekvens av operationer som redan är givna. För att lyckas med denna måste du förstås ta hänsyn till dina grundläggande kunskaper i matematik, men du måste också kunna genomföra ett lateralt förhållningssätt till problemet som ska lösas. Tror du att du kan göra det?

© Kenneenduro

Om du är redo, observera noggrant sekvensen av ekvationer som presenteras i bilden nedan. Följ din logik och den som används i den här serien, hur många ska vara 6 plus 6 ? För att svara på denna fråga har du 30 sekunder på dig. Analysera problemet noggrant och skynda dig inte. Lycka till !

Läs också  Visuell utmaning: Kan du identifiera var äpplet är på det här fotot av papegojor?

IQ-test: Rätt svar

Våra IQ-tester låter dig ha kul och koppla av samtidigt som du stimulerar din hjärna. Det är med andra ord ett roligt sätt att hålla hjärnan aktiv. Tveka inte att ta dig an andra hjärnutmaningar på vår sida för att slutföra dina utmaningar idag. Tänk på att dessa små mentala övningar förbättrar din förmåga att lösa problem och ökar din intelligens. Det är dags att ta reda på resultatet av dagens utmaning. Så, är du en av de sällsynta personerna som löste denna matematiska gåta på några tiotals sekunder? För att ta reda på det, inbjuder vi dig att kontrollera ditt svar på detta problem nedan.

Lösningen

Lösningen till 6 +6 är 24 . Hittade du det? Här är logiken som måste följas för att få detta resultat: 4 +4 = 4×2 = 8 5 +5 = 5×3 = 15 6 +6 = 6×4 = 24

Läs också  Mattegåta: Mät din IQ genom att flytta en enda tändsticka!
© Kenneenduro

Grattis om du lyckades lösa denna mattegåta på mindre än 30 sekunder. Din framgång innebär att du har bra analytisk hastighet och obestridlig logik. Hade du problem och gav inte rätt svar? Vi uppmuntrar dig att försöka lösa nya hjärnutmaningar för att förbättra din förståelse av matematiska pussel och arbeta med ditt laterala tänkande. Känner du några pusselfantaster? Varför inte dela dagens matematikquiz med dem såväl som dina vänner och familjemedlemmar för att mäta deras potential!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!