Início » Nyheter » Matematisk gåta: Vågar du ta dig an denna fruktade matematiska utmaning?

Matematisk gåta: Vågar du ta dig an denna fruktade matematiska utmaning?

Denna matematiska gåta är ett utmärkt sätt att ta reda på din intelligensnivå.

Detta matematiska pussel är ett av de IQ-test som du kan använda för att bedöma dig själv och bevisa din förmåga att ta dig an svåra utmaningar. Det är utformat för att visa din förmåga att tänka kreativt.

Presentation av den matematiska utmaningen

Dagens matematiska pussel är så skrämmande att endast de modigaste och mest ihärdiga hjärnorna kan lösa det. Det är ett exceptionellt tillfälle att utveckla din förmåga till logiskt resonemang. Även om detta matematiska pussel är fruktat, kan det lösas med ett genomtänkt och kreativt tillvägagångssätt. Att lösa det kommer att ge dig stor personlig tillfredsställelse. Mobilisera din uthållighet och fördjupa dig i den spännande världen av detta IQ-test. Det är det perfekta tillfället att visa världen och dig själv din förmåga att tänka kritiskt och fantasifullt.

Läs också  IQ-test: Ta reda på svaret på denna matematiska gåta!

Dagens utmaning ger dig ekvationer med olika typer av fjärilar: lila fjäril, orange fjäril, blå fjäril och fjäril med blå och gula vingar För att lösa detta matematiska pussel måste du bestämma värdena på de olika fjärilarna och använda dem för att härleda värdet på den sista fjärilen

© Kennelenduro

Lösning på denna matematiska gåta

Har du lyckats lösa denna matematiska gåta? Bra gjort, du har en hög IQ. Om du inte har gjort det kommer här svaret på denna matematiska utmaning: Vi börjar med den tredje raden: grön fjäril + 2 = 7 , vilket ger: 5 + 2 = 7. Så värdet av en blå fjäril = 5 – Fjärde raden i beräkningen: fjäril med blå och gula vingar = blå fjäril.

Vi vet att värdet av en blå fjäril är 5. Detta ger 5 = 5. – Andra raden: fjäril med blå och gula vingar x 4 = orange fjäril Vi vet att värdet av en orange och blå fjäril är 5. Detta ger: 5 × 4 = 20. – Första raden: lila fjäril = två orange fjärilar. Detta ger: 40 = 20 + 20. Värdet på en lila fjäril är därför 40. Sammanfattningsvis är värdet på den orangea och blå fjärilen 20, värdet på den gröna fjärilen är 5 och värdet på den röda fjärilen är 5. Så värdet på den gröna fjärilen med linjer på vingarna är 40.

Läs också  IQ-test: Är du tillräckligt smart för att hitta det saknade talet i denna tabell?
© Kennelenduro

Dela gärna denna formidabla utmaning med din familj och dina vänner för att testa deras kognitiva förmåga. Du kan också prova andra ännu mer fängslande och skrämmande utmaningar för att testa dina intellektuella förmågor.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!