Início » Nyheter » Matematisk logiktest: Flytta 3 tändstickor för att få en korrekt ekvation på mindre än 20 sekunder!

Matematisk logiktest: Flytta 3 tändstickor för att få en korrekt ekvation på mindre än 20 sekunder!

Du behöver ingen miniräknare för att lösa detta mattepussel. Tror du att du kommer dit?

Behöver du revidera din matematik eller låta dina barn revidera samtidigt som du har roligt? Vill du bara träna din hjärna? Behöver du en cerebral utmaning för att hålla ditt sinne aktivt? Du är på rätt plats! Här är en perfekt matematikutmaning för att öka din eller dina barns intelligens.

Visuellt test: ”Vilka matchningar flyttar för att balansera denna ekvation? »

Matematikpussel med tändstickor är klassiska hjärnspel. De är perfekta för att stimulera dina barns hjärna och logik precis som de låter dig stimulera och stärka dina egna vuxna färdigheter. Det är dags att värma upp din hjärna! Nedan visar bilden en ekvation gjord med tändstickor: 7 – 0 = 6 . Denna ekvation är uppenbarligen falsk. Ditt uppdrag idag blir att rätta till det. För att göra detta har du rätt att flytta inte en utan 3 matcher. Du har 20 sekunder på dig att analysera denna gåta och lösa den.

Läs också  De 4 stjärntecken som mest sannolikt kommer att förändra sina liv radikalt efter sommarsemestern
© Kenneenduro

Tveka inte att ta riktiga matcher eller pinnar för att göra spelet mer verkligt. Du kan dock få din hjärna att arbeta hårdare genom att bara använda den här bilden. Nu är det din tur !

IQ-test: rätt svar

De 20 sekunderna har gått. Lyckades du få en korrekt ekvation genom att flytta 3 tändstickor? Om inte, avslöjar vi lösningen för dig nedan.

Lösningen

För att få en balanserad ekvation var det nödvändigt att omvandla operationen till ett tillägg här är matchningarna att flytta i bilden nedan.

© Kenneenduro

Hittade du rätt svar? Du var insiktsfull och snabb. Våra gratulationer! Du måste då ha ett bra logiskt resonemang. Om detta visuella pussel var svårt för dig, råder vi dig att stärka dina färdigheter för att förbättra dig. Besök vår sida för att hitta de bästa IQ-testerna och mattepusslen att lösa för att vässa och boosta din hjärna. Glöm inte att dela denna gåta med dina vänner och familjemedlemmar. Uppmuntra dem också att sätta sina färdigheter på prov oftare och ha kul på andra sätt. Du kan också utmana dig själv. Tror du att du är bäst eller vem skulle kunna slå dina rekord?

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!