Início » Nyheter » Math Challenge: Stimulera din hjärna med detta logiska pussel på mindre än 30 sekunder.

Math Challenge: Stimulera din hjärna med detta logiska pussel på mindre än 30 sekunder.

Testa din logik och ha kul med att lösa den här matematiska gåtan på 30 sekunder.

Lateralt tänkande innebär att följa ett förhållningssätt som kan verka ologiskt. Om du är en kreativ och fantasifull person kanske detta sätt att tänka är bekant för dig. Här är ett roligt logiktest som låter dig veta om du har det. Upp till dig !

Matematiktest: ”Vad är lösningen på 23 +30?” »

Följande test kräver en viss känsla för analys och en god dos av koncentration. Det är en sekvens av ekvationer som följer speciell logik och inte de grundläggande aritmetikens regler. Du kommer att behöva ta en lateral strategi för att lösa detta problem. Förbered dig väl! Du är redo ? Nedan kan du se 3 ekvationer, varav en fortfarande väntar på ditt svar. Ditt uppdrag för dagen, att från dessa två ekvationer härleda 21 +10=31, 22 +20=84 , lösningen av denna sista ekvation 23 +30=? Du har 30 sekunder på dig att lösa detta matematiska problem.

Läs också  Stora astrologiska händelser den 14 oktober 2023: Solförmörkelse och nymåne påverkar 3 kärlekstecken
© Kenneenduro

IQ-test: Rätt svar

Visste du ? Att lösa hjärnpussel regelbundet ger mer än bara distraktion. I listan över fördelar kan du räkna med att utveckla dina tankeförmåga, öka ditt minne och koncentration samt att förbättra dina problemlösningsförmåga. Vänta inte längre och gör nu roliga matematiska och visuella pussel till dina nya allierade för att få ett skarpt och intelligent sinne! I väntan på nästa utmaning, upptäck lösningen på dagens pussel nedan.

Lösningen

Resultatet vi var tvungna att hitta är 159. Hur får man det här numret? Följ helt enkelt följande logik: multiplicera de två termerna med det sista talet i den första termen enligt följande: 21 +10 = 21×1 +10×1 = 21 +10 = 31 22 +20 = 22×2 +20×2 = 44 +40 = 84 Med den sista ekvationen får du: 23 +30 = 23×3 +30×3 = 69 +90 = 159

Läs också  IQ-test: Kan du hitta svaret på den matematiska ekvationen på 20 sekunder?
© Kenneenduro

Hittade du rätt svar? Om du följde denna logik och fick 159 betyder det att du är utrustad med matematisk logik och en stor deduktionsförmåga. Upptäck din fulla potential genom att lösa andra matematiska pussel på vår sida. Gav du fel svar? Tror du att det var ett problem med koncentrationen eller berodde det på tidsbrist? I båda fallen är lösningen för att öka din mentala prestation att träna. Träna nu med våra olika IQ-tester. Glöm inte att dela den här matematikutmaningen med dina nära och kära. Tror du att de kommer att slutföra det här testet på mindre än 30 sekunder?

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!