Início » Nyheter » Math Riddle: Försök att lösa den här matematikutmaningen på mindre än 20 sekunder.

Math Riddle: Försök att lösa den här matematikutmaningen på mindre än 20 sekunder.

Denna matematiska gåta har designats speciellt för att få även de största genierna att vackla.

Att lösa matteutmaningar har blivit mycket populärt de senaste åren. Mycket underhållande, den här typen av test erbjuder möjligheten att utveckla dina mentala förmågor. Dagens matematiska gåta är av hög nivå, avsedd att få även de största genierna att vackla. För att försöka lösa det har du exakt 20 sekunder.

Presentation av det matematiska pusslet

Dagens matteprov introducerar dig för flera djur: räv, katt och björn. Dessa djur bildar en matematisk ekvation där du måste hitta värdet på var och en.

© Kenneenduro

Först då kan du lösa den sista ekvationen. För att klara detta matematiska pussel har du en tidsgräns på 20 sekunder.

Lösning på detta matematiska pussel

Lyckades du hitta svaret på denna mattegåta på mindre än 20 sekunder? Grattis till dig om så är fallet, du har en ganska imponerande intelligenskvot. Om du inte kunde lösa den sista ekvationen visar vi dig hur du gör.

  • Första raden: räv x katt = 0. Du kan alltså härleda att rävens värde är 0.
  • Andra raden: räv + katt = 8. Vi vet att rävens värde är 0. Byter man ut räven mot dess värde ger detta: 0 + 8 = 8. Kattens värde är alltså 8.
  • Tredje raden: 15 – 3 x 3 = björn. Denna ekvation utgör en fallgrop. Du måste faktiskt först lösa multiplikationen. Detta ger: 15 – (3 x 3) = 15 – 9 = 6. Värdet på björnen är därför 6.
  • Fjärde raden: räv + katt + björn= ? När du redan har hittat värdet på varje djur behöver du bara byta ut djuren mot deras respektive värden.
Läs också  IQ-test: Kan du klara denna matematiska utmaning på under 20 sekunder?

Alltså: 0 + 8 + 6 = 14. Resultatet av detta matematiska pussel är därför 14.

© Kenneenduro

Om du tyckte att den här mattegåtan var fängslande och den utmanade ditt sinne , kan du dela den med dina nära och kära och vänner. Det är ett bra sätt att testa sina förmågor samtidigt som de tillbringar en avkopplande och vänlig tid med dina nära och kära. Du kan också prova andra IQ-tester som är ännu mer spännande och svårare att boosta dina intellektuella förmågor. För de som misslyckades och tyckte att den här matematikutmaningen var svår, kan du öva genom att prova mindre svåra utmaningar.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!