Início » Nyheter » Mattegåta: Bevisa att du är ett mattegeni. Svara på följande frågesport korrekt.

Mattegåta: Bevisa att du är ett mattegeni. Svara på följande frågesport korrekt.

99 % av personerna som tog utmaningen misslyckades. Vad kommer att hända med dig?

IQ-testet som vi erbjuder dig idag är en matematisk gåta. Det testar dina matematiska färdigheter såväl som ditt logiska resonemang och analytiska hastighet. Skulle du kunna lösa denna gåta på rekordtid? Bara genier har uppnått detta. Är du en?

IQ-test: « Vilket matematiskt tecken ska vi använda för att få 24 med de fyra siffrorna? »

Detta IQ-test är mycket intressant och utmanande. För att lyckas måste du först och främst ha en bra grund i numeriska beräkningar, och sedan vara oberörd. Du måste också ha tålamod och inte bråttom för att behålla fokus. Vi vet alla att koncentration är viktigt med matematik. Du är redo ? Titta på bilden nedan. De på varandra följande siffrorna 7 3 7 3 följs av ett =-tecken sedan siffran 24. Ditt uppdrag är att hitta vilka tecken (+, -, x, /), parenteser eller parenteser, som ska placeras och infogas mellan dessa siffror för att få en resultat lika med 24.

Läs också  Logisk test: Mät din IQ och hitta koden på mindre än 40 sekunder!
© Kenneenduro

Det är upp till dig!

IQ-test: rätt svar

Bra jobbat till alla som vågat anta denna utmaning. Bara att försöka lösa detta mattepussel stimulerade ditt sinne. För de som misslyckades var det en perfekt övning för att tänja på sina gränser. Det är dags att avslöja lösningen på detta matematiska test för dig.

Lösningen

Så här ska du gå tillväga för att lösa dagens frågesport. Det första steget är att placera en uppdelning mellan mitten 3 och 7. Sedan måste du placera +-tecknet före de sista 3. Sätt denna ekvation inom parentes innan du sätter multiplikationstecknet efter de första 7. Du får då: (3/7+3)x7 = 24. (3/7 + 21/ 7) x7 =24 => (24/7) x 7 =24 => 24=24

© Kenneenduro

Gav du rätt svar? Om så är fallet är du ett av minoritetsgenierna som har löst detta, låt oss inse det, svår gåta. Du har misslyckats ? Det är inte allvarligt. Fortsätt öva med våra hjärntester och utmaningar för att utveckla dina kognitiva färdigheter och stärka din hjärna. Du kan hitta dina hjärnträningsövningar på vår sida, tveka inte att kolla in regelbundet! Vill du utmana dina nära och kära? Dela den här sidan med dina vänner och familj: låt oss se vad de har i åtanke!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!