Início » Nyheter » Mattegåta: sätt din IQ på prov genom att flytta en enda tändsticka!

Mattegåta: sätt din IQ på prov genom att flytta en enda tändsticka!

Kognitiva färdigheter har alltid varit ett ämne av intresse för forskare och psykologer. IQ- eller intelligenstest är ett populärt sätt att mäta en persons nivå av förståelse och problemlösning, och pussel är populära utmaningar som kan användas för att testa deltagarnas snabbhet och noggrannhet. Idag ska vi presentera ett av dagens pussel som går emot de vanliga IQ-testerna och pusslen. Vi erbjuder dig en enkel och rolig utmaning, vars mål är att lösa ett fel på mindre än 20 sekunder. Utmaningen är att hitta lösningen på ekvationen 0+5=8 , vilket är fel. Ditt uppdrag är att hitta rätt svar och förklara hur du gjorde det. caption id=”attachment_7955″ align=”alignnone” width=”2560″]Énigme mathématique : mettez votre QI à l'épreuve en déplaçant une seule allumette !© Kennelenduro[/caption] Dessa typer av utmaningar är mycket populära på sociala nätverk och låter användarna testa sina kognitiva färdigheter, samt ha kul med vänner och kollegor. Vi hoppas att dagens pussel kommer att underhålla dig lika mycket! Så, är du redo att anta utmaningen? Klara, färdiga, gå!

Läs också  Matteutmaning: Kan du lösa detta ultrakomplexa mattepussel på under 25 sekunder?

Dagens utmaning:

Vi är glada att du har valt att ta dig an dagens utmaning. Det är ett pussel som vi skapade för några år sedan och som fortfarande är mycket populärt bland våra läsare. För att lösa det måste du titta noga och koncentrera dig, och när du förstår vad vi ber dig att göra måste du tänka utanför boxen och hitta en lösning på pusslet. I den här utmaningen kan du bara flytta en matchning, så var noggrann och försök hitta den mest effektiva lösningen. Lycka till och ha kul! För att lyckas med ett pussel måste vi använda våra sinnen och vår kreativitet. Pusselbitarna måste passa ihop för att skapa en sammanhängande bild, och för att göra det måste vi observera och koncentrera oss noggrant, ta oss tid att titta på varje bit, jämföra dem och prova dem för att hitta de som passar. Nyckeln till att lyckas med ett pussel är att förstå hur spelet fungerar, hur bitarna passar ihop och hur man använder dem för att skapa den slutliga bilden. När vi väl förstår konceptet blir spelet enklare och roligare att spela. Med lite övning kan vi förbättra vår förmåga att lösa pussel och njuta av denna stimulerande utmaning.

Läs också  Personlighetstest: Otroligt men sant: ditt fingeravtryck säger en hel del om din personlighet!

En utmaning som får sociala nätverk att surra

Den här utmaningen är mycket populär på sociala nätverk och har skapat uppståndelse på Instagram, Facebook och Twitter. Vi har inkluderat en bild för att förklara lösningen nedan. Det är en enkel operation som alla kan delta i: 0 + 9 = 9

© Kennelenduro

Grattis till alla som fick rätt svar på under 20 sekunder! Vi uppmanar er att dela utmaningen på era sociala favoritnätverk för att se vilka av era vänner som är tillräckligt snabba för att lösa detta pussel snabbt.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!