Início » Nyheter » Matteprov: Tror du att du är smart nog att hitta värdet på frågetecknet?

Matteprov: Tror du att du är smart nog att hitta värdet på frågetecknet?

Dagens utmaning är spännande, men väldigt intressant. Du behöver bara hitta värdet på frågetecknet.

Välkommen till detta ovanliga prov som kommer att sätta dina matematikkunskaper och avdrag på prov. I denna nummerserie kan du se att ett nummer saknas. Din utmaning är att upptäcka dess värde. Om du har tid på dig eller bara vill stimulera ditt sinne är detta test designat för dig.

© Kenneenduro

Ett roligt och underhållande test

Sifferserien som visas är: 15, 21, 30, ?, 57. Din uppgift är att bestämma vilket nummer som ska ersätta frågetecknet så att serien blir sammanhängande och följer ett logiskt mönster. Det här spelet kan verka enkelt vid första anblicken, men låt dig inte luras av dess enkla och grundläggande utseende. Tänk på att detta är ett matematikprov och du måste tänka på att för att hitta svaret behöver du analys, ett avdrag, du måste också genomföra operationer för att hitta det efterfrågade värdet. Det kan finnas flera sätt att lösa denna gåta och hitta lösningen, huvudsaken är att komma fram till rätt resultat.

Läs också  Upptäck hemligheterna för den 24 september 2023: Astrologiska prognoser baserade på en mystisk och välvillig tarotläsning

Hur hittar man värdet på det saknade talet?

För att lösa detta test måste du identifiera den matematiska regeln eller mönstret som styr talserien. Titta noga på befintliga siffror och leta efter relationer eller mönster mellan dem. Ställ dig själv frågor som: Vad är skillnaden mellan varje nummer? Är de i följd? Finns det en operation som ska utföras? Genom att analysera siffrorna och identifiera regeln kommer du att kunna förutsäga nästa saknade nummer. För att hitta det saknade värdet är det också viktigt att identifiera den matematiska modellen som byggdes på talserien. Ett första steg är att observera mellanrummen mellan varje par av på varandra följande nummer. Var noga med att testa din hypotes genom att applicera den på redan existerande figurer för att se om den stämmer överens med den givna serien.

Läs också  Logiktest: Mät din IQ genom att ta reda på vilket glas som fylls först!

Lösning

Upptäckte du svaret som är 42? Grattis! Lösningen bygger på en matematisk progression där varje tal ökas med 3, vi får 6, sedan 9, sedan 12, och så vidare. Genom att tillämpa denna regel får du: 15 + 6 = 21, 21 + 9 = 30, 30 + 12 = 42 och slutligen 42 + 15 = 57.

© Kenneenduro

Om du inte har hittat svaret och lösningen inte är självklar för dig, oroa dig inte. Att lösa den här typen av matematiksekvenser kan vara svårt, men med regelbunden övning kan du lyckas med våra nästa utmaningar.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!