Início » Nyheter » Mattepussel: Kan du lösa denna matteutmaning på under 20 sekunder?

Mattepussel: Kan du lösa denna matteutmaning på under 20 sekunder?

Denna matematiska utmaning är på så hög nivå att endast 1 av 5 personer kan lösa den.

Dagens mattegåta är ett effektivt sätt att testa din logik och ha roligt på samma gång , särskilt om du gillar hjärntvätt. Du har exakt 20 sekunder på dig att försöka hitta det rätta svaret på detta test.

Presentation av matematikutmaningen

Dagens IQ-test ger dig en ganska svår matematisk utmaning. Den är så svår att endast 1 av 5 personer kommer att kunna lösa den på den utsatta tiden. Det matematiska pusslet presenterar dig med en stor kvadrat uppdelad i flera mindre kvadrater. Du kommer att märka att några av de små rutorna redan har fyllts i, antingen med teckningar eller siffror. Ditt uppdrag är att fylla i de tomma rutorna i bilden på mindre än 20 sekunder.

© Kennelenduro

Hur löser man lätt denna matematiska utmaning?

Dagens pussel kan verka enkelt till en början, men att lösa det snabbt är svårare än det ser ut. Du måste hitta värdet på varje objekt i de små rutorna, inklusive en bit vattenmelon, en hink, glasögon och kokosnötsjuice .

Läs också  Logisk test: Mät din IQ genom att välja rätt kopp kaffe!

För att göra detta kan du använda de vertikala och horisontella ekvationerna för att härleda värdet på varje objekt. För att hjälpa dig att lösa denna utmaning på under 20 sekunder kommer vi att ge dig några tips. Sätt dig på en plats som uppmuntrar dig att tänka och koncentrera dig, och använd din slutledningsförmåga och logik för att hitta värdet på varje objekt. Du bör också se till att använda dina matematiska och beräkningsfärdigheter.

Lösning på det matematiska pusslet

Har du lyckats lösa detta matematiska pussel på under 20 sekunder? Grattis om du har gjort det! Ditt sinne för logik och dina matematiska färdigheter är enastående. Om du inte kunde lösa gåtan ger vi dig svaren direkt:

  • Värdet på en bit vattenmelon är 6.
  • Värdet på en hink är 3.
  • Glasen är värda 2.
  • Kokosnötsjuicen är värd 1.
Läs också  Logisk utmaning: Testa din IQ och hitta den 3-siffriga koden på under 20 sekunder!
© Kennelenduro

Så om du ersätter varje objekt med dess respektive värde får du :

  • Vertikal ekvation: svaret är 11. Alltså, 3 + 2 + 6 = 11.
  • Horisontell ekvation: svaret är 6, så 3 + 1 + 2 = 6.
  • Tvärgående ekvation: svaret är 13. Därför är 6 + 1 + 6 = 13.
Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!