Início » Nyheter » Matteutmaning: Kan du lösa den här mattegåtan på under 15 sekunder?

Matteutmaning: Kan du lösa den här mattegåtan på under 15 sekunder?

Den här utmaningen är perfekt för att vända upp och ner på hjärnan och samtidigt sätta dina mattekunskaper på prov.

Dagens matteutmaning är utformad för att testa din logik, intelligens och matematiska kunskaper, och för att se om du är tillräckligt skarp för att lösa gåtan på under 15 sekunder .

Presentation av det matematiska pusslet

Dagens utmaning ger dig flera ekvationer som representeras av olika typer av kakor. Din uppgift är att beräkna de värden som är associerade med dessa kakor för att lösa det matematiska pusslet. Du har 15 sekunder på dig att göra detta

© Kennelenduro

Detta test är så svårt att få personer har lyckats lösa det på så kort tid. För att öka dina chanser att lyckas måste du koncentrera dig så hårt du kan.

Lösningen på den matematiska gåtan

Lyckades du hitta lösningen på denna matematiska utmaning på 15 sekunder? Bra gjort om du lyckades! Du är en intellektuellt skarp person. Du har också utmärkta matematiska färdigheter. Om inte, ska vi ge dig de steg du behöver följa: – Första ekvationen: muffin + muffin +muffin = 18. För att hitta värdet på en muffin måste du göra följande: 18 / 3 = 6. Värdet på en muffins är 6. Andra ekvationen: muffin + kaka + kaka = 14. Genom att ersätta muffinsen med dess värde: 6 + kaka + kaka = 14. Så 14 – 6 = 8, men eftersom det finns två kakor måste du dividera 8 med 2. Värdet av en kaka är 4. – Tredje ekvationen: kaka + kopparkaka + (2 kopparkakor) = 10. Genom att ersätta kakan med dess värde: 4 + kopparkaka + (2 kopparkakor) = 10. Så 10 – 4 = 6. Därför är 6 + 2 + (2 + 2) = 10. Värdet på en kronbladstårta är därför 2. – Fjärde ekvationen: tårta x muffins – koppstårta = ? Genom att ersätta varje tårta med dess respektive värde (4 x 6) – 2 = 24 – 2 = 22. Det värde vi behövde hitta var 22.

Läs också  IQ-test: Sätt igång din fantasi och intelligens med denna okonventionella mattegåta!
© Kennelenduro

Om du gillar detta mattepussel, dela det gärna med dina vänner och familj. Det är ett bra sätt att testa deras intelligens och ha roligt på samma gång. Det finns ännu svårare mattepussel på webbplatsen om du vill ge din hjärna en boost.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!