Início » Nyheter » Matteutmaning: Testa din intelligens genom att lösa detta test på under 10 sekunder.

Matteutmaning: Testa din intelligens genom att lösa detta test på under 10 sekunder.

Detta matematiska pussel är det perfekta sättet att testa din hjärnkapacitet och ha kul på samma gång.

Detta matematiska pussel är ett av de IQ-test som är utformade för att testa och mäta dina färdigheter. Det är en intressant metod för att säkerställa att du har rätt nivå av intelligenskvot.

Presentation av det matematiska pusslet

Dagens matteutmaning är ett roligt och stimulerande test för alla. Det är det perfekta testet för alla som letar efter en utmaning som matchar deras intellektuella förmågor.

På en högre nivå kommer denna mattegåta att sätta din logik och dina matematiska färdigheter på prov.

Pusslet ger dig flera ekvationer i form av ett äpple, en banan och ett päron. För att lösa denna utmaning måste du först ta reda på värdet av varje frukt.

Först därefter kan du försöka gissa värdet på den slutliga beräkningen. Den slutliga summan av varje frukt representerar det slutliga resultatet av pusslet. Du har 10 sekunder på dig att göra detta.

Läs också  Astrologi: Ta reda på vad hösten 2023 har i beredskap för skorpioner!
© Kennelenduro

Lösning på det matematiska pusslet

Lyckades du hitta den slutliga summan av varje frukt på mindre än 10 sekunder? Grattis! Du har verkligen enastående matematikkunskaper. Om du inte lyckats hitta slutsumman visar vi hur du går tillväga.

  • Första raden: ett äpple + ett äpple + ett äpple = 18. Så, för att hitta värdet på ett äpple, var vi tvungna att göra följande: 6 + 6 + 6 = 18. Så, värdet av d ett äpple är 6.
  • Andra raden: ett äpple + bananer + bananer = 14. För att hitta värdet på en banan måste du ersätta äpplet med dess värde. Detta ger alltså: 6 + 4 + 4 = 14. Värdet på bananerna är alltså 4.
  • Tredje raden: bananer – ett päron = 2. Du måste ersätta bananerna med deras värde. Detta ger alltså: 4 – 2 = 2. Värdet på ett päron är därför 2.
  • Fjärde raden: ett päron + ett äpple + bananer =? Vi vet att värdet på ett päron är 2, värdet på ett äpple är 6 och värdet på bananer är 4. Här måste du ersätta varje frukt med deras respektive värde för att få 2 + 6 + 4 = 12.
Läs också  Math Riddle: Demonstrera din IQ genom att lösa denna utmaning på mindre än 30 sekunder med bara 2 matchningar!

Men om du tittar noga kommer du att märka närvaron av en fälla. I de tidigare ekvationerna fanns det faktiskt 4 bananer, medan det här det bara finns tre.

Så det verkliga svaret är: 2 + 6 + 3 = 11. Slutresultatet är alltså 11.

© Kennelenduro
Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!