Início » Nyheter » Testa din IQ: hitta alla rutor i den här bilden

Testa din IQ: hitta alla rutor i den här bilden

Har du en speciell förmåga? Ta det här visuella testet för att ta reda på det.

Pusslen kräver mycket tänkande och skarp observation . Följande gåta är ett bevis på detta. Förutom att underhålla dig och tillfälligt minska stress, stärker detta IQ-test dina mentala färdigheter. Det skärper dina ögon och din hjärna på samma gång. Så delta i denna utmaning för att stimulera ditt sinne samtidigt som du har roligt!

Hur det fungerar ?

Målet med denna utmaning är att räkna antalet rutor som är gömda i den här bilden . För att uppnå detta behöver du bara hålla din uppmärksamhet alert och koncentrera dig.

© Kenneenduro

När du känner dig redo, ta ett djupt andetag och gör det. Lägg till en dos kul genom att tajma din prestation. Det finns ingen press, så se bara hur långt du kan gå.

Läs också  Hur tar man enkelt bort hundlukt från huset?

Behöver du tips?

Börja med de uppenbara rutorna. Leta upp de största och enklaste rutorna i bilden först. Du kan också dela upp den här bilden i mindre sektioner för att göra det enklare att räkna. Från och med då, lokalisera rutorna i varje sektion och addera dem. Ibland hjälper det att titta på bilden från olika vinklar eller vända på den. För att undvika att räkna rutor två gånger, markera dem när du räknar dem. Slutligen, skynda dig inte. Ta dig tid att granska bilden noggrant.

Vad är lösningen ?

Här är ögonblicket du har väntat på. Hittade du alla rutor? Om din räkning stannade vid 10 , grattis, det är rätt svar!

© Kenneenduro

Denna gåta är en av de mest komplexa i sitt slag, så din seger är mycket välförtjänt. Din IQ är över genomsnittet, du är en del av eliten. Bli inte heller avskräckt om du missat en ruta eller två. Tvärtom, öva ännu mer med nya utmaningar.

Läs också  Personlighetstest: ta reda på om du är en drömmare eller en resonerande.

Vad är poängen med IQ-tester?

Dessa spel ger möjlighet att bedöma och mäta olika kognitiva färdigheter, såsom minne, problemlösning, logik, kreativitet, samt verbal och matematisk förståelse. Dessutom uppmuntrar de kritiskt tänkande och problemlösning. Dessa färdigheter kan överföras till andra aspekter av det dagliga livet. Dessa tester stimulerar sinnet och stärker kognitiva färdigheter. De förbättrar mental hälsa på lång sikt. Visserligen är vissa utmaningar specifikt utformade för att återställa särskilda kognitiva färdigheter. De är därför effektiva för hjärnans hälsa, särskilt hos äldre människor. Dessutom utgör dessa utmaningar mycket bra övningar för att bekanta dig med officiella intelligenskvottester.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!