Início » Nyheter » Upptäck hemligheten bakom en saftig, äggfri yoghurtkaka som får dina smaklökar att smälta!

Upptäck hemligheten bakom en saftig, äggfri yoghurtkaka som får dina smaklökar att smälta!

Letar du efter ett gott, enkelt recept som kommer att glädja dina barn (och dig själv) utan att använda ägg? Låt mig guida dig steg för steg genom vår berömda yoghurtkaka i ny tappning! Genom att ersätta äggen med äppelmos får denna basvara i köket en mer lättsmält version som är precis lika god. För att ge denna delikatess ännu mer karaktär kan du ta en nypa inspiration från den store kocken Pierre Hermé och lägga till en touch av kryddor som passar din smak. Så för ett lyckat mellanmål är det här rätt ställe!

Beredning och tillagningstid

Beredningstid : 15 minuter. Tillagningstid : 25 till 30 minuter.

Förteckning över ingredienser för att göra en äggfri yoghurtkaka för 4 personer

 • 1 burk naturell yoghurt
 • 2 burkar socker
 • 3 burkar mjöl
 • En halv burk olja
 • 1 påse bakpulver
 • 1 burk äppelmos (för att ersätta äggen)
 • 1 påse vaniljsocker

Förberedelse

 1. Ta fram din yoghurtburk för att mäta upp receptet. Blanda yoghurt, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
 2. 2. Tillsätt äppelmos och olja. Blanda väl tills du har en slät deg.
 3. 3. Förvärm ugnen till 180°C.
 4. 4. Häll smeten i en smörad kakform.
 5. 5. Grädda i 25 till 30 minuter. Kontrollera att kakan är genomgräddad genom att sticka in en knivspets i mitten – om den kommer ut ren är kakan klar!
 6. 6. Låt svalna innan du formar den.
Läs också  Visuellt test: Skulle du kunna lokalisera bokstaven A på mindre än 15 sekunder?

Receptets dietiska egenskaper

Denna äggfria yoghurtkaka innehåller kolhydrater tack vare mjölet och sockret, men också fett tack vare oljan. Den är dock mindre rik på protein på grund av frånvaron av ägg.

Varje bit av denna kaka ger cirka 250 kcal. För en hälsosammare version kan du ersätta det vita sockret med fullkornssocker, som har ett lägre glykemiskt index. Du kan också välja kokos- eller olivolja, som är hälsosammare än solrosolja.

Tips och variationer

Om du vill liva upp din tårta finns det inget som slår några variationer! Tillsätt chokladbitar i smeten för en gourmetversion som barnen garanterat kommer att älska. Du kan också lägga till äpple- eller päronbitar.

För kompotten som används i stället för ägg, variera gärna smakerna: äpple, aprikos, jordgubbar… Detta ger din tårta en fruktig touch. Och om du vill överraska dina gäster, varför inte tillsätta en tesked kanel eller vaniljpulver för en unik smak?

Läs också  Logisk test: Mät din IQ och ta reda på vilken av dessa behållare som kommer att fyllas först!

Det sägs till och med att den store franske kocken Pierre Hermé är en fena på att tillsätta kryddor i sina tårtor.

Så ta fram förklädena och låt konditoriets magi börja!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!