Início » Trädgård » Vad ska man så och plantera i grönsaksgården i juli?

Vad ska man så och plantera i grönsaksgården i juli?

I juli är det full säsong i grönsakslandet . Utnyttja denna period för att så och plantera grönsaker som tål höga temperaturer och torka. I den här artikeln delar vi med oss av några trädgårdstips som hjälper dig att välja rätt grönsaker att plantera i juli och odla dem framgångsrikt. Följ oss för att ta reda på vilka grönsaker som är tillgängliga för dig!

Grönsaker att så i juli

Juli är en perfekt tid att börja så grönsaker. Du kan plantera sommar- och höstvarianter, som kommer att gro snabbt i värmen. Grönsaker att så i juli inkluderar grönkål, gurkor, rädisor, paprika och lammssallad. Du kan också plantera tomater, auberginer och zucchini om du föredrar grövre grönsaker. Grönsaksfrön bör sås i väl förberedd, näringsrik jord för att säkerställa att de trivs. Du kan tillsätta kompost eller krukväxtjord för att förbättra jordens struktur och kvalitet, och det är en bra idé att använda ett organiskt gödselmedel när du planterar. Frön bör vattnas regelbundet för att bibehålla konstant fukt och uppmuntra groning.

Läs också  Fleråriga grönsaker som kan planteras en gång och skördas under många år framöver.

Grönsaker och örter att plantera i juli

I juli kan trädgårdsmästare plantera en mängd olika grönsaker , inklusive squash, morötter, ärtor och bönor. Sallader kan också startas, men det är bäst att vänta tills temperaturerna svalnar lite för bästa resultat. Aromatiska örter är också mycket lätta att odla och är populära i många recept. Till dessa hör timjan, rosmarin, persilja och salvia. Det är viktigt att komma ihåg att vissa grönsaker och örter behöver fuktigare jord än andra; mynta, till exempel, tenderar att sprida sig snabbt om den vattnas väl.

Vattning och skötsel av växter i juli

I juli börjar grönsakerna växa. De behöver därför mycket vatten för att växa. Det är viktigt att vattna regelbundet och ordentligt. Mitt på dagen är solen mycket stark och kan orsaka vattenstress . Tveka inte att fräscha upp din trädgård med riklig vattning . Det är också dags att gödsla dina växter för att hjälpa dem att nå full mognad. Här är några råd om vilken typ av gödselmedel du ska använda:

  • Använd ett grönsaksgödsel som är rikt på fosfor och kalium.
  • Tillsätt stallgödsel eller kompost för att öka jordens näringsinnehåll.
  • Välj ett organiskt gödselmedel för att förebygga ogräs.
Läs också  Upptäck fördelarna med jäst skogsskräp för en hälsosam trädgård!

Skörda grönsaker i juli

Juli är den perfekta månaden för att skörda tidiga grönsaker som planterades på våren och är mogna för plockning. Grönsaker som bönor, ärtor, tomater, gurkor och zucchini är redo att skördas vid den här tiden på året, liksom örter som mynta, dragon, timjan och salvia. Slutligen kan frukt som jordgubbar och hallon också skördas vid den här tiden. Juli är den perfekta tiden att så och plantera ett antal grönsaker och växter i din köksträdgård. Du kan odla grönsaker som morötter, gurkor, paprika och blomkål, eller plantera blommor som kosmos, zinnia och nemophilia. Det är viktigt att se till att dina växter får tillräckligt med vatten och solljus för att utvecklas ordentligt. Dra nytta av dessa trädgårdstips för att förvandla din grönsaksträdgård till ett underbart utrymme!

Läs också  Brambles: 4 tips för att bli av med dem för gott.

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!