Início » Trädgård » Vegetabilisk trädgårdsskötsel i augusti: vad man ska plantera, så och göra i trädgården?

Vegetabilisk trädgårdsskötsel i augusti: vad man ska plantera, så och göra i trädgården?

Upptäck de bästa tipsen för din trädgård i augusti: plantera, så och underhåll ditt grönsaksland för friska, välsmakande grönsaker året runt.

Augusti är en hektisk tid för trädgårdsmästare . Oavsett om du är nybörjare eller erfaren trädgårdsmästare hittar du de viktigaste tipsen och råden för plantering, sådd och grönsaksodling i augusti i den här artikeln. Ta reda på hur du tar hand om din trädgård och får ut det mesta av sommaren! Se denna publikation på Instagram

Vad ska man plantera i augusti?

Augusti är den perfekta månaden för att plantera grönsaker som kommer att uppskatta sommarvärmen. Det kan vara paprika och auberginer, som bör sås i slutet av månaden, sallad och rädisor, som kan planteras under hela månaden, och sommarsallader , rödbetor, morötter och bönor. Det är också möjligt att plantera örter som persilja, gräslök och timjan. Det är i allmänhet tillrådligt att direkt i marken snarare än i förväg i krukor eller brickor. Det senare är inte alltid nödvändigt för god groning och uppmuntrar ibland spridningen av sjukdomar.

Läs också  Vilka avvisande växter för min trädgård?

Vad ska man så i augusti?

I augusti är den perfekta veckan för sådd av grönsaker mellan den första och tionde dagen i månaden. Detta är den perfekta tidpunkten för att plantera sallad , rädisor , purjolök , spenat , persilja , gräslök etc. Sedan, mot slutet av månaden, kan du också så cikoria , blomkål , brysselkål , lammssallad etc. Andra grönsaker som bondbönor eller ärtor kan också sås i augusti, men se till att inte plantera dem för sent så att de kan göra det mesta av ljuset och värmen. Se till att dina grödor är väl vattnade och skyddade mot skadedjur när de har planterats.

Huvudsakliga uppgifter och skötsel i grönsakslandet i augusti

Augusti är en mycket viktig månad för grönsaksodlingen, eftersom de grönsaker som skördas vid den här tiden är godare. Det är en bra tid att utföra de olika uppgifter och behandlingar som behövs för att bevara skördens kvalitet, så vattna regelbundet, eftersom denna period ofta präglas av varma, torra perioder. Det är tillrådligt att rensa ogräs i grönsakslandet för att förhindra att ogräs parasiterar på grödorna och deras skörd. De viktigaste grödorna att ta hand om är

  • Rotfrukter (morötter, rödbetor, rovor, etc.)
  • Bladgrönsaker (sallad, spenat, etc.)
  • Cucurbits (zucchini, gurka, etc.)
  • Fruktgrönsaker (tomater, paprika, etc.)
Läs också  Hur tar man bort en fläck från en lädersäte?

Det är viktigt att hålla utkik efter skadeinsekter och parasiter på dina grödor. Om de förekommer bör lämpliga behandlingar tillämpas för att förhindra skador på grödan. Slutligen bör vissa växter beskäras före skörden för att göra plockningen enklare.

Fördelarna med att odla grönsaker i augusti

Att odla grönsaker är en mycket givande aktivitet som kan erbjuda många fördelar, särskilt i augusti . Faktum är att augusti är den perfekta tiden att börja skörda de första sorterna av grönsaker. Färska grönsaker är rika på vitaminer och mineraler och är ett utmärkt sätt att komplettera din kost. Dessa livsmedel är också mycket bra för din hälsa, eftersom de är kalorifattiga och innehåller viktiga näringsämnen. Genom att odla grönsaker kan du dessutom använda naturliga, kemikaliefria produkter, vilket är bra för din hälsa och miljön. Slutligen ger odling av grönsaker dig också chansen att njuta av lite tid utomhus och tillbringa tid i trädgården, vilket är bra för ditt välbefinnande. Augusti är den perfekta månaden för plantering, sådd och grönsaksodling. Det är den perfekta säsongen för att skörda färska, välsmakande grönsaker och frukt. Det är viktigt att ta hand om dina växter och vattna dem regelbundet för att säkerställa en riklig skörd. Med lite tålamod och tid kommer din trädgård snart att blomma och du kommer att kunna njuta av trädgårdsarbetet.

Läs också  Upptäck våra enkla tips för att odla grönsaker snabbt och enkelt!

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!